Οικονομία

Μισθολόγιο ΑΑΔΕ: Ποιες αλλαγές προβλέπει το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ

Μισθολόγιο ΑΑΔΕ: Ποιες αλλαγές προβλέπει το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ
Μισθολόγιο ΑΑΔΕ: Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο νέο σχέδιο νόμου για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ και τόνισε πως η κυβέρνηση δρομολογεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο νέο σχέδιο νόμου για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ και τόνισε πως η κυβέρνηση δρομολογεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, σημείωσε πως η εισαγωγή ενός σύγχρονου συστήματος αμοιβών, σε σχέση με το έργο, τις ευθύνες και την αποτελεσματικότητα κάθε υπαλλήλου της ΑΑΔΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες – διεθνώς – πρακτικές, αποτελεί μία σημαντική τομή.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, το νέο μισθολόγιο σηματοδοτεί μία αλλαγή κουλτούρας: Προάγει την παραγωγικότερη κατανομή των ανθρωπίνων πόρων, ευθυγραμμίζει την επίτευξη στρατηγικών και επιχειρησιακών στόχων της ΑΑΔΕ με τους προσωπικούς στόχους των ανθρώπων της. Υπηρετεί ένα σύστημα βαθμολόγησης που εντάσσει τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Πρόσθεσε, δε, ότι η επίτευξη στόχων έγκειται πλέον στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εργαζομένων, οι οποίοι καθίστανται οι θεματοφύλακες των αρχών μίας σύγχρονης φορολογικής Αρχής.

Το νέο μισθολόγιο συντίθεται από δύο επιμέρους απολαβές:

  • Το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο διατηρείται ακέραιο, όπως ισχύει σήμερα για το υπόλοιπο Δημόσιο.
  • Την ειδική μισθολογική απολαβή, η οποία ενσωματώνει και αντικαθιστά την «προσωπική διαφορά» και το τυχόν επίδομα θέσης ευθύνης που λαμβάνουν σήμερα οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ.

Με το νέο μισθολόγιο:

  • Βελτιώνεται το καθεστώς των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ, αντιμετωπίζοντας στρεβλώσεις του παρελθόντος.
  • Το σύνολο των αποδοχών των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ είναι συντάξιμο.
  • Διασφαλίζεται ότι κανείς υπάλληλος δεν θα λαμβάνει χαμηλότερες πληρωτέες αποδοχές από αυτές που λαμβάνει την προηγούμενη ημέρα της ισχύος του.
  • Αντιμετωπίζονται δικαιότερα οι πληρωτέες αποδοχές, ανάλογα με τη βαρύτητα των καθηκόντων και ευθυνών του κάθε υπαλλήλου.
  • Οι νέοι υπάλληλοι, που δεν λαμβάνουν σήμερα την «προσωπική διαφορά», αμείβονται πλέον με μισθό αντίστοιχο με τα καθήκοντά τους, όπως και οι παλαιότεροι συνάδελφοί τους.
  • Λαμβάνεται μέριμνα, ώστε η μισθολογική ωρίμανση και εξέλιξη (έτη υπηρεσίας, νέοι τίτλοι σπουδών) να είναι πλέον πραγματική και να μην συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά.
  • Χορηγούνται σημαντικά κίνητρα για θητεία σε υπηρεσίες της παραμεθορίου (λ.χ. χερσαία και θαλάσσια συνοριακά Τελωνεία), υπό τον όρο ελάχιστης και μέγιστης παραμονής σε αυτές.
  • Θεσμοθετείται κίνητρο επίτευξης στόχων, με συγκεκριμένο πλαίσιο και τρόπο πληρωμής, για ποσοστά επίτευξης στόχων από 95% έως και 110%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments