Αθλητισμός

Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα παραμένει στη 18η θέση

Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα παραμένει στη 18η θέση
Βαθμολογία UEFA: Οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί στην επίθεση και απέκτησαν σοβαρό προβάδισμα.

O Ολυμπιακός μαζί με ακόμα 31 ομάδες από 18 άλλες χώρες βρέθηκαν την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στη σέντρα για τις πρώτες αναμετρήσεις στη φάση των «32» του Europa League.

Οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί στην επίθεση και με τα γκολ των Μπουχαλάκη, Εμβιλά, Ελ Αραμπί και Μασούρα απέκτησαν σοβαρό προβάδισμα. Για την Αϊντχόφεν σκόραρε δύο φορές ο Ζάχαβι. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πραγματικά απολαυστικό.

Παρά το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να δεχθεί η ομάδα του δύο εντός έδρας γκολ, ο Ολυμπιακός έδειξε σπουδαία στοιχεία, ειδικά στην επίθεση.

Οι συγκινήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τα γκολ που μπήκαν, δεν είχαν τελειώσει και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο. Στο 48ο λεπτό ο Ζάχαβι εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Σα. Παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είχαν καλό ρυθμό δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν καμία αξιόλογη ευκαιρία. Στο 83ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» με τον Μασούρα που είχε μπει ως αλλαγή έκανε το 4-2.

Ο Πέδρο Μαρτίνς από τη μεριά του, δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού και το εμφατικό 4-2 επί της Αϊντχόφεν μετά τον πρώτο αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Πορτογάλος τεχνικός που έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες ευρωπαϊκές συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας, μίλησε ακόμη και για τη σχέση… ζωής με τους «ερυθρόλευκους», ενώ τόνισε πως η ομάδα του έχει προς το παρόν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα για τη μάχη της πρόκρισης.

Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία μέχρι στιγμής

Σημειώνεται πάντως, πως με τους «32» του UEL, αρχίζει και μάχη των βαθμών στην UEFA. H  Ελλάδα παραμένει στην 18η θέση με 25.600 βαθμούς. Η Ελβετία ανέβηκε 17η ενώ η Σερβία είναι 16η και 15η είναι η Κύπρος. Στη 19η θέση είναι η Κροατία και 20η είναι η Τσεχία.

Η 18η θέση (μέχρι και την 28η θέση) για τη σεζόν 2022 με 2023 σημαίνει ότι ο πρωταθλητής θα παίξει στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Οι χώρες που θα βρεθούν στην 16η και 17η θέση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, θα εκπροσωπηθούν το 2022-23 από τέσσερις ομάδες, μία στο Champions League (2ο προκριματικό), καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments