Ελλάδα

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Στο κόκκινο οι ΜΕΘ για τον κορωνοϊό στην Αττική

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Στο κόκκινο οι ΜΕΘ για τον κορωνοϊό στην Αττική
Βασίλης Κοντοζαμάνης: «Δύο μήνες πριν την επίσημη έναρξη της πανδημίας, η χώρα μας ξεκίνησε την προετοιμασία της», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για covid-19 στην Αττική βρίσκονται στο «κόκκινο», ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, εκφράζοντας όμως την βεβαιότητα ότι η όποια πίεση υπάρχει στο σύστημα υγείας θα αντιμετωπιστεί, καθώς υπάρχει προετοιμασία και σχέδιο σε εξέλιξη.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός που υλοποιείται, όπου προβλέπεται και η λειτουργία νέων κλινών σε ΜΕΘ. Ειδικότερα τις επόμενες ημέρες προστίθενται 38 νέες κλίνες στην Αττική.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πίεση στις ΜΕΘ θα εκτονωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς παρατηρείται μια σταθεροποίηση όσον αφορά τον κυλιόμενο μέσο όρο των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Τον τελευταίο χρόνο σημείωσε ενισχύθηκε το ΕΣΥ, τόσο οικονομικά όσο και με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στις ανάγκες που προέκυψαν κατά την πανδημία.

«Δύο μήνες πριν την επίσημη έναρξη της πανδημίας, η χώρα μας ξεκίνησε την προετοιμασία της», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, τονίζοντας ότι «το σημαντικό είναι ότι δημιουργήσαμε μία παρακαταθήκη» και μετά το τέλος της πανδημίας «θα συνεχίσουμε με γρήγορους ρυθμούς να ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται το ΕΣΥ έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Παπαευαγγέλου: «Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα δρόμου»

743 Αττική, 142 Θεσσαλονίκη, 104 νέα κρούσματα στην Αχαΐα. Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας βασίζεται στα «σκληρά δεδομένα», είτε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία είτε τις εισαγωγές σε ΜΕΘ. Σταθερός ο δείκτης των 10 κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού.

Μεγάλη διασπορα παρατηρείται στη βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού. Το στέλεχος αυτό μεταδίδεται κυρίως εκεί όπου παρατηρούνται μεγάλες συρροές. Παρατηρείται μείωση κρουσμάτων στις μεγάλες ηλικίες, λόγω των εμβολιασμών που έχουν ήδη διενεργηθεί. Οι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς σήμερα διαβιούν στην Αττική. Για τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης: Συστήσαμε σκληρό lockdown και αυξημένο αριθμό τεστ Covid 19. Υπάρχει ανησυχητική αύξηση της αφρικανικής μετάλλαξης της Covid 19 και ως εκ τούτου συστήνουμε την επιβολή σκληρού lockdown και αυξημένη διενέργεια τεστ. Αύξηση κρουσμάτων σε Κεφαλονιά, Κόρινθο και Αχαΐα.

Για τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης: Συστήσαμε σκληρό lockdown και αυξημένο αριθμό τεστ Covid 19

Υπάρχει ανησυχητική αύξηση της αφρικανικής μετάλλαξης της Covid 19 και ως εκ τούτου συστήνουμε την επιβολή σκληρού lockdown και αυξημένη διενέργεια τεστ. Αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται, εξάλλου, σε Κεφαλονιά, Κόρινθο και Αχαΐα.

Για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας

Είναι εσφαλμένο το αίσθημα ασφάλειας στη δουλειά, επειδή νομίζουμε ότι έχουμε ίδιες επαφές καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι με τους συναδέλφους μας. Όχι εφησυχασμός και σίγουρα αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων στους χώρους εργασίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.460, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 177.494 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.615 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.249 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 325 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 88.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.267 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές2 ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 277 (ημερήσια μεταβολή +53.04%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 223 ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments