Ελλάδα

ΕΥΠ σεξουαλική παρενόχληση: Υπάλληλος της Υπηρεσίας καταγγέλλει υψηλόβαθμο στέλεχος

ΕΥΠ σεξουαλική παρενόχληση: Υπάλληλος της Υπηρεσίας καταγγέλλει υψηλόβαθμο στέλεχος
ΕΥΠ σεξουαλική παρενόχληση: Δεν έχουν σταματημό οι καταγγελίες για αδικήματα σεξουαλικής φύσης από όλους τους χώρους.

Από την στιγμή που η Σοφία Μπεκατώρου έκανε την αρχή στον χώρο του αθλητισμού, η Ελλάδα βλέπει να εξελίσσεται μπροστά της ένα κίνημα σαν το #MeToo στην Αμερική. Οι καταγγελίες από όλους τους χώρους για αδικήματα σεξουαλικής φύσης δεν έχουν σταματημό.

Ακόμα και στην ΕΥΠ. Σύμφωνα με ότι έγινε γνωστή σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από υψηλόβαθμο στέλεχος το 2017 προχώρησε υπάλληλος της Υπηρεσίας, την οποία κατέθεσε στον εισαγγελέα.

Τι αναφέρει η καταγγελία

Η καταγγέλλουσα, που υπηρετούσε σε ευαίσθητη Μονάδα της ΕΥΠ κατέθεσε τη μήνυση μέσω του συνηγόρου της, την 16η Φεβρουαρίου, πριν τρεις μέρες δηλαδή. Η συγκεκριμένη γυναίκα καταγγέλλει ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της Υπηρεσίας την παρενοχλούσε σεξουαλικά για περίπου μια διετία.

Στην αναφορά της προς τον Εισαγγελέα περιγράφει ότι της έστελνε συνεχή μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο καθώς και ότι με αφορμή επιχειρησιακά ταξίδια επεδίωκε να έχει χρόνο μόνος του μαζί της.  Σε ένα σημείο της αναφοράς της τονίζει ότι συχνά «η πίεση έφτανε στα όρια της απειλής». Τον Μάιο του 2018 και ενώ δεν είχε ενδώσεις στις πιέσεις του προϊστάμενου της, μετακινήθηκε -αναιτιολόγητα όπως λέει η ίδια- σε θέση «ψυγείο»

Καταγγέλλει ακόμα ότι μετά τη μετακίνησή της, το στέλεχος της υπηρεσίας συνέχισε να τη διαβάλλει και ζητά την ποινική δίωξη σε βάρος του άλλοτε προϊσταμένου της.

Εξελίξεις και στην υπόθεση με τις καταγγελίες στο θέατρο

Σήμερα Παρασκευή 19/2 μια γυναίκα έδωσε πολύωρη κατάθεση στις εισαγγελικές Αρχές.

Η ίδια -που δεν είναι θύμα- έχει στην κατοχή της στοιχεία για την υπόθεση. Η μάρτυρας κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος διερευνά το περιεχόμενο των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κάτω από άκρα μυστικότητα, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα στοιχεία που εισέφερε στον εισαγγελέα η συγκεκριμένη μάρτυρας να οδηγήσουν τις εισαγγελικές αρχές στις επόμενες ενέργειές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φαίνεται να να γνωρίζει σημαντικές λεπτομέρειες για τις καταγγελίες κατά του γνωστού σκηνοθέτη – ηθοποιού ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της έρευνας Σήμερα κατατέθηκε μια ακόμη μήνυση εναντίον του για το αδίκημα του βιασμού. Ένα βαρύτατο αδίκημα που σύμφωνα με τη μήνυση, τελέστηκε το 2010 και έτσι δεν έχει παραγραφεί.

Τη μήνυση κατέθεσε την Παρασκευή στην Εισαγγελία διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του, Γιάννη Βλάχου, ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη σε ηλικία 14 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκηνοθέτης προσέγγισε τον μηνυτή στην πλατεία του Μεταξουργείου, με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του και τελικά τον βίασε μέσα στο σπίτι του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments