Οικονομία

Επιδότηση e-shop: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι κάνουν αιτήσεις

Επιδότηση e-shop: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι κάνουν αιτήσεις
Επιδότηση e-shop: Από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση από το ΕΣΠΑ του προγράμματος για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος eshop.

Από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση από το ΕΣΠΑ του προγράμματος για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος eshop.

Το ύψος επιδότησης ανέρχεται στο 100% (και έως 5.000 ευρώ συνολικά) ανά επιχείρηση με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Πλατφόρμα υποστήριξης

Σε λειτουργία τέθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης πλατφόρμα υποστήριξης των δυνητικά δικαιούχων για τη δράση e-λιανικό.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ), ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας OPENSHOPS.GR, με σκοπό την ΔΩΡΕΑΝ παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υποστήριξης προς τους δυνητικούς δικαιούχους της δράσης “e-λιανικό” και πιο συγκεκριμένα: 1) Την ενημέρωση  των  δυνητικών   δικαιούχων  σχετικά με τη δράση “e-λιανικό”.

2) Την υποβοήθηση της υποβολής της αίτησης συμμετοχής των δυνητικών δικαιούχων της δράσης “e-λιανικό”.

3) Την συμβουλευτική   προς τους   τελικούς   δικαιούχους σε όλα τα διοικητικά / τυπικά ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση της δράσης “e-λιανικό”, καθώς και σε τεχνικά   ζητήματα, σχετικά με τον ορθό σχεδιασμό, υλοποίηση και αποτελεσματική λειτουργία του e-shop τους.

4) Οποιαδήποτε   άλλη   ενέργεια   θα απαιτηθεί κατά τη φάση υλοποίησης της δράσης .

Μέσω της Πλατφόρμας, στις επιχειρήσεις δικαιούχους της δράσης, θα παρέχονται ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ μία σειρά εξειδικευμένων υπηρεσιών όπως:

1. Η ορθή και έγκαιρη υποβολή της αίτησής τους, καθώς και όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έγκρισή της, εφόσον διαθέτουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

2. Η επιχείρησή, ούτε πριν ούτε μετά την έγκριση της αίτησής, δεν δεσμεύεται με οποιονδήποτε τρόπο σχετικά με τον προμηθευτή που θα επιλέξει για την κατασκευή του eshop ή για την προμήθεια του προβλεπόμενου εξοπλισμού.

3. Μέσω της Πλατφόρμας η επιχείρηση αποκτά έναν προσωπικό τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος θα της παρέχει διαρκώς έγκυρες πληροφορίες και άμεση υποστήριξη για όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες της δράσης, από την υποβολή και την αξιολόγηση της αίτησης, μέχρι και την ολοκλήρωση του eshop, την τελική πιστοποίηση και εκταμίευση της ενίσχυσης.

4. Η επιχείρηση, πλέον των παραπάνω, θα λάβει μια σειρά συμπληρωματικών υπηρεσιών, όπως σεμινάρια για πωλήσεις στο Διαδίκτυο και ψηφιακό μάρκετινγκ, καθώς και πληροφορίες για επιπλέον επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις που μπορείτε να λάβει, μέσω της ένταξης της σε μελλοντικές δράσεις.

Η Πλατφόρμα λειτουργεί υπό το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης / Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Δικαιούχοι του προγράμματος

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου, οι οποίες διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Θα πρέπει να έχουν κύρια δραστηριότητα το λιανεμπόριο (ΚΑΔ 47 και Αναλυτικοί αυτού με την εξαίρεση του τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments