Οικονομία

Δήλωση Γεωργιάδη για άνοιγμα της εστίασης – Πότε το υπολογίζει

Δήλωση Γεωργιάδη για άνοιγμα της εστίασης – Πότε το υπολογίζει
Γεωργιάδης για εστίαση: Τι ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης στη Βουλή.

Η εστίαση είναι από τους πιο «χτυπημένους» τομείς εξαιτίας της πανδημίας και των κυβερνητικών μέτρων που τη συνοδεύουν για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού. Σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή, αναφέρθηκε στον πολύπαθο αυτό χώρο και άφησε ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν catering και χώροι εκδηλώσεων αρχές Μαΐου.

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση. Σύμφωνα με τονυπουργό, το πρόγραμμα θα αφορά μόνο την εστίαση και θα διατεθεί έτσι ώστε να στηριχθεί ο συγκεκριμένος τομέας, καθώς υπέστη μεγάλες απώλειες από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Πλησιάζουμε προς το άνοιγμα»

«Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με την ΓΣΕΒΕΕ και σχεδιάζουμε νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ εστιασμένο μόνο στην εστίαση για να στηρίξουμε τον κλάδο περαιτέρω ενόψει του ανοίγματος. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά πλησιάζουμε προς το άνοιγμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στα catering και στους χώρους εκδηλώσεων (για γάμους, βαφτίσεις, κ.ά.).

«Από αρχές Μαΐου θα είμαστε σε θέση -διακινδυνεύω να πω – να ανοίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις. Το λέω αυτό γιατί πρέπει και οι άνθρωποι να κάνουν τις προετοιμασίες τους και κλείσιμο των ραντεβού. Πάντα βέβαια με τις προβλέψεις του ΠΟΥ και των ειδικών θεωρώ ότι θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις τον Μάιο. Είμαστε στο τέλος μια δύσκολης διαδρομής», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, εμφανιζόμενος αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Γιατί ζήτησε συγνώμη ο υπουργός

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «ζητώ συγγνώμη από όσες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ως υπουργός θα έπρεπε να σχεδιάζω πως θα κλείνω επιχειρήσεις και πως θα μπαίνει λιγότερος κόσμος στα μαγαζιά. Θα πρέπει όμως και οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι δεν ήταν μια απόφαση που την πήραμε ελαφρά τη καρδία. Επιλέξαμε όμως να χαθούν χρήματα για να μη χαθούν ζωές. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Να σημειώσουμε ότι σήμερα στις 18:00 ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ενημερώσει τι θα γίνει με τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού, αλλά δεν αναμένεται να αναφερθεί στα παραπάνω.

Δείτε βίντεο σχετικά με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments