Οικονομία

Πόθεν έσχες: Μέχρι πότε η υποβολή δηλώσεων από τους υπόχρεους

Πόθεν έσχες: Μέχρι πότε η υποβολή δηλώσεων από τους υπόχρεους
Πόθεν έσχες: Ανοιχτή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους για την καταχώριση των καταστάσεων υπόχρεων προσώπων από τους αρμόδιους φορείς για να υποβληθεί η αίτηση στο pothen.gr.

Ανοιχτή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους για την καταχώριση των καταστάσεων υπόχρεων προσώπων από τους αρμόδιους φορείς για να υποβληθεί η αίτηση στο pothen.gr.

Στην εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής pothen.gr, οι υπόχρεοι θα πρέπει να επιλέγουν με προσοχή το έτος αλλά και το είδος (αρχική – ετήσια) της δήλωσης που θέλουν να υποβάλλουν καθώς η εκ παραδρομής επιλογή λανθασμένου έτους, π.χ. ΔΠΚ 2019 αντί ΔΠΚ 2020 ή η επιλογή Αρχικής αντί Ετήσιας Δήλωσης, δεν εκπληρώνει τη σχετική τους υποχρέωση.

Την ένδειξη Αρχική Δήλωση 2020, επιλέγουν οι υπόχρεοι που για πρώτη φορά αποκτούν την ιδιότητα που τους καθιστά υπόχρεους. Η δήλωση υποβάλλεται εμπρόθεσμα εντός 90 ημερών από την απόκτηση της ιδιότητας αυτής και περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία του υπόχρεου κατά την ημερομηνία απόκτησης της ιδιότητας υπόχρεου και όχι κατά την ημερομηνία υποβολής της Αρχικής Δήλωσης.

Την ένδειξη Ετήσια Δήλωση 2020, επιλέγουν οι υπόχρεοι που εντός του ελεγχόμενου έτους (δήλωση του φορολογικού έτους 2019) απέκτησαν, κατείχαν ή απώλεσαν ιδιότητα και στην οποία αποτυπώνονται τα έσοδα και τα οικονομικά συμφέροντα των υπόχρεων εντός του φορολογικού έτους 2019, καθώς και η περιουσιακή κατάσταση τους κατά την 31-12-2019.

Σε περίπτωση που η ιδιότητα με την οποία έχει γίνει η αναγγελία από τον Φορέα Υπόχρεων είναι εσφαλμένη, ο υπόχρεος έχει την δυνατότητα κατά την συμπλήρωση της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης να την διαγράψει κι εν συνεχεία να προσθέσει την ορθή ιδιότητα υπόχρεου.

Οδηγός για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης

Η σύνδεση σας στο σύστημα επιτυγχάνεται με τη χρήση των ενεργών προσωπικών TAXISnet κωδικών σας στη διεύθυνση https://www.pothen.gr/pothen-back/sub1-public. Στη συνέχεια, στην περίπτωση που έχετε πιστοποιηθεί ως χρήστης σε περισσότερους του ενός φορέα υπόχρεων, επιλέγετε τον φορέα για τον οποίο επιθυμείτε να καταχωρίσετε κατάσταση υπόχρεων προσώπων.

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες από τη ΠΟΦΕΕ

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες έκανε η ΠΟΦΕΕ. Ολόκληρη η ανακοίνωση: Όπως γνωρίζετε με το Άρθρο 59 του ν. 4573/2020 (ΦΕΚ Α’ 227/18.11.2020) δόθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, μέχρι τις 28/2/2021.

Κατανοούμε και αναγνωρίζουμε ότι με την ανωτέρω απόφαση δόθηκε παράταση επί των αρχικών καταληκτικών ημερομηνιών λόγω των έκτακτων ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην Χώρα και των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Καθώς όμως οι έκτακτες συνθήκες που κατέστησαν αναγκαία την ανωτέρω παράταση, όχι μόνο εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά έχουν επιδεινωθεί, και συνυπολογίζοντας την πληθώρα άλλων δηλωτικών υποχρεώσεων που έχουν οι συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί αυτήν την περίοδο, η ανωτέρω καταληκτική ημερομηνία δεν επαρκεί για την ομαλή ολοκλήρωση των δηλώσεων πόθεν έσχες.

Για τους ανωτέρω, λοιπόν, λόγους αιτούμαστε  τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, τουλάχιστον, μέχρι τις 17/5/2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments