Αθλητισμός

ΑΕΚ Αστέρας Τρίπολης: 2-2

ΑΕΚ Αστέρας Τρίπολης: 2-2
ΑΕΚ Αστέρας Τρίπολης: Ένα συναρπαστικό ματς με ανατροπές.

Με 2-2 έληξε το ματς μεταξύ ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης, προσφέροντας ένα απολαυστικό θέαμα στο ΟΑΚΑ, για την 23η αγωνιστική της Super League.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-2 με τους Φερνάντεθ (16ο λεπτό), Σουάρεθ (18ο λεπτό), αλλά με τον Νταμιάν Σιμάνσκι να πετυχαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο γκολ (40ο λεπτό,68ο λεπτό) η ΑΕΚ περιέσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που είχε τα πάντα, ο Αστέρας καθήλωσε την ΑΕΚ και προηγήθηκε 0-2 εκμεταλλευόμενος την αδιανόητη αδυναμία των γηπεδούχων να καθαρίσουν τις στημένες φάσεις. Στο 16ο λεπτό από κόρνερ του Σίτο και «στραβοκλωτσιά» του Μουνάφο η μπάλα έφτασε στον εντελώς αμαρκάριστο Λουίς Φερνάντεθ που από κοντά άνοιξε το σκορ.

Το 4-4-2 που «έμπαζε» στο κέντρο, μετατράπηκε σε 4-2-3-1 και οι γηπεδούχοι έγιναν κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Μείωσαν με καταπληκτικό σουτ του Σιμάνσκι στο 40ο λεπτό, ενώ στο 44ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Από φανταστική ατομική προσπάθεια του Κρίστιτσιτς και ασίστ στον Σιμάνσκι, ο Πολωνός έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ανσαριφάρντ αστόχησε από τα δύο μέτρα… Ο φρενήρης ρυθμός δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, ενώ ο Αστέρας είχε αφήσει χώρο με στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων ήταν ως εξής:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Μιτάι (46ο λεπτό Λόπες), Γκαρσία, Μάνταλος, Σιμάνσκι, Τάνκοβιτς (65ο λεπτό Αλμπάνης), Ολιβέιρα (30ο λεπτό λ.τρ. Κρίστιτσιτς), Ανσαριφάρντ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσίφτσης, Κώτσιρας, Αλβάρες, Καστάνο, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (84ο λεπτό Ιγκλέσιας), Τιλίκα (62ο λεπτό Κρέσπι), Λουϊς Φερνάντεθ (75ο λεπτό Αλί Μπαμπά), Σίτο (75ο λεπτό Ριέρα), Μπαράλες.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Super League:

Λίγες ημέρες πριν τον επαναληπτικό με την Αϊντχόφεν για τους «32» του Europa League, ο Ολυμπιακός παίζει με τον Άρη στον Πειραιά, στο σημαντικότερο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής της Super League. Με το μυαλό στην PSV αντιμετωπίζει τους «κίτρινους» ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά το 4-2 του πρώτου αγώνα, είναι μια ανάσα από την πρόκριση τους «16» του Europa League εις βάρος των Ολλανδών. Το +14 από τις ομάδες που ακολουθούν και το εξαιρετικό φέτος σύνολο του Άκη Μάντζιου, καθιστούν αμφίρροπη την αναμέτρηση στο Φάληρο.

Η αυλαία της 23ης αγωνιστικής πέφτει στο Αγρίνιο, εκεί όπου την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΣ (2-1) για το Κύπελλο. Αντίπαλός του αυτή τη φορά ο Παναιτωλικός του Τραϊανού Δέλλα που χρειάζεται θετικό αποτέλεσμα έχοντας πέσει πια στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

  • 17:15 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος – ΑΕΛ (NS1) (ολοκληρώθηκε)
  • 19:30 Ολυμπιακό Στάδιο, ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης (NS2) (ολοκληρώθηκε)

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

  • 15:00 Πανθεσσαλικό Στάδιο, ΝΠΣ Βόλος – Απόλλων Σμύρνης (NS3)
  • 15:00 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ – Λαμία (NS1)
  • 17:15 Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ (NS2)
  • 19:30 Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός – Άρης (NS1)

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου

  • 19:30 Γήπεδο Παναιτωλικού, Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός (NS1)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments