Αθλητισμός

Τζόκοβιτς Μεντβέντεφ 3-0: Σπουδαία επικράτηση του Σέρβου

Τζόκοβιτς Μεντβέντεφ 3-0: Σπουδαία επικράτηση του Σέρβου
Τζόκοβιτς Μεντβέντεφ 3-0: Με μια σπουδαία νίκη ο Τζόκοβιτς κατέκτησε την πρωτιά σε ακόμη ένα Aυστραλιανό Open.

Σαφώς ανώτερος του αντιπάλου του εμφανίστηκε ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, επικρατώντας άνετα του Ρώσου Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0. Πρόκειται για τον 18ο Grand Slam τίτλο του και 9ο στο Aυστραλιανό Open.

Η εμφάνιση του Τζόκοβιτς ήταν εξαιρετική και κυριάρχησε απόλυτα στο court. Μετά από μια ώρα και 52 λεπτά μάχης, επικράτησε του αντιπάλου του με το εμφατικό 7-5, 6-2, 6-2, σπάζοντας έτσι και το σερί των 20 συνεχόμενων νικών που κρατούσε ο Μεντβέντεφ από το Νοέμβριο του 2020.

Όπως αναφέρει το sport24 πρόκειται για τον τίτλο υπ’ αριθμόν 82 για τον θρυλικό Σέρβο, που παρά τις αντιξοότητες που χρειάστηκε να αφήσει πίσω του στην αρχή του τουρνουά (τραυματισμό στους κοιλιακούς, στο ματς 2ου γύρου) έφτασε στην πηγή και γεύτηκε το νέκταρ της επιτυχίας. Με αυτή την κατάκτηση, έφτασε τους 18 Major τίτλους και μείωσε την διαφορά του από τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους από 20. Βελτίωσε επίσης το αψεγάδιαστο σερί του σε τελικούς στη Μελβούρνη, κάνοντας το 9/9.

Άνετη επικράτηση

Κι αν πολλοί περίμεναν μεγάλο ντέρμπι, ο «Νόλε» ήταν βαλτός να τους χαλάσει τις σκέψεις, από τον πρώτο πόντο του αγώνα. Κράτησε την ψυχραιμία του από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και απόλυτα δίκαια έφτασε στη νίκη, μετά από μια υπέροχη παράσταση που έδωσε στην Rod Laver Arena.

Από τα τρία σετ που παίχτηκαν συνολικά στον αγώνα ο Τζόκοβιτς απειλήθηκε ουσιαστικά μόνο στο πρώτο, αφού στα υπόλοιπα επικράτησε άνετα επί του Μεντβέντεφ, δείχνοντας και την ανωτερότητά τους ως παίκτης.

Ο Νόβακ Τζόκοβις παραμένει ο πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη και στις 8 Μαρτίου θα γίνει ο παίκτης με τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο1 αφού θα “σπάσει” το ρεκόρ των 310 του Ρότζερ Φέντερερ.  O Σέρβος κέρδισε το 1ο Australian Open το 2008 και έκτοτε το κατέκτησε από το 2011 έως το 2013, το 2015 και το 2016 και από το 2019 έως το 2021

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments