Διεθνή

Άντονι Φάουτσι: Δραματική η πρόβλεψη για χρήση μάσκας και το 2022 – Είναι πιθανό

Άντονι Φάουτσι: Δραματική η πρόβλεψη για χρήση μάσκας και το 2022 – Είναι πιθανό
Άντονι Φάουτσι: Υπενθύμισε ότι «δεν έχουμε βιώσει κάτι τέτοιο για περισσότερα από 100 χρόνια, μετά την πανδημία του 1918».

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι δήλωσε πως οι Αμερικανοί ενδέχεται να χρειάζεται να φορούν μάσκες και το 2022, ακόμα κι αν η χώρα χαλαρώσει άλλους περιορισμούς, στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, σχολίασε στο CNN ότι ο απολογισμός αυτός είναι ένα «θλιβερό ιστορικό ορόσημο στην ιστορία της χώρας» με τις ΗΠΑ να ετοιμάζονται να σπάσουν το αρνητικό ρεκόρ των 500.000 νεκρών από τη νόσο.

«Δεν έχουμε βιώσει κάτι τέτοιο για περισσότερα από 100 χρόνια, μετά την πανδημία του 1918», υπενθύμισε. «Είναι κάτι που θα παραμείνει στην ιστορία. Για δεκαετίες, ο κόσμος θα μιλάει ακόμη για αυτή τη χρονική στιγμή όπου πέθαναν τόσοι άνθρωποι».

Ερωτηθείς για το αν οι Αμερικανοί θα πρέπει να αναμένουν να φορούν μάσκες τον επόμενο χρόνο, ο Φάουτσι απάντησε ως εξής: «Νομίζω ότι είναι πιθανόν ότι αυτό θα συμβεί», προσθέτοντας πως εξαρτάται από τα επίπεδα του ιού στις κοινότητες και τις ενδεχόμενες μεταλλάξεις.

«Προφανώς, νομίζω ότι θα έχουμε έναν σημαντικό βαθμό κανονικότητας πέραν της τρομερής επιβάρυνσης που όλου μας ζήσαμε τον περασμένο χρόνο», επεσήμανε ο Φάουτσι. Σε μια συνέντευξη στην εκπομπή του NBC «Meet the Press», ο Άντονι Φάουτσι ανέφερε πως είναι πάρα πολύ νωρίς να προσδιορίσει πότε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ενδέχεται να επιτύχουν τη συλλογική ανοσία.

Επιπλέον, στην εκπομπή «Fox News Sunday» εξήγησε ότι εάν οι πολίτες στις ΗΠΑ θα χρειαστούν αργότερα μια επιπλέον δόση εμβολίου εξαρτάται από την εξέλιξη της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη χώρα. «Θέλουμε να έχουμε αυτή τη γραμμή βάσης, σε πραγματικά, πραγματικά χαμηλά επίπεδα, προτού αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι είμαστε εκτός κινδύνου», τόνισε.

«Εάν γίνει πιο κυρίαρχη, ενδέχεται να έχουμε μια εκδοχή του εμβολίου που θα προορίζεται ειδικά για το νοτιοαφρικανικό στέλεχος», σχολίασε χαρακτηριστικά στο Fox. Την ώρα που τα διαθέσιμα εμβόλια τώρα «φαίνεται πως προστατεύουν κατά της βρετανικής μετάλλαξης, είναι λιγότερο προστατευτικά κατά της νοτιοαφρικανικής, η οποία δεν είναι μέχρι στιγμής κυρίαρχη», σημείωσε.

Σημειώνεται πως αν και τα ποσοστά ημερήσιων μολύνσεων μειώνονται δραματικά, χιλιάδες Αμερικανοί συνεχίζουν να πεθαίνουν καθημερινά από τον ιό και ένα ποσοστό μικρότερο του 15% του αμερικανικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί εναντίον του. Και σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Johns Hopkins, ο απολογισμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στη χώρα ανέρχεται σε λίγο παραπάνω από 497.000 νεκρούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments