Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Η τάση δεν είναι προς χαλάρωση των περιορισμών

Γαλλία κορωνοϊός: Η τάση δεν είναι προς χαλάρωση των περιορισμών
Γαλλία κορωνοϊός: Τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζουν αυξητική τάση. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο χαλάρωσης των περιορισμών.

Απομακρύνεται η ελπίδα χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως παραδέχτηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ. Αυτό διότι τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητική τάση. «Αυξήθηκε λίγο» και η «τάση δεν είναι δυστυχώς να χαλαρώσουμε τους περιορισμούς», δήλωσε ο Ατάλ στο Grand Jury RTL -LCI- Le Figaro.

Σε πανεθνικό επίπεδο, «η τάση τις τρεις τελευταίες ημέρες δεν είναι καλή, δεν είναι πλέον καλή», ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν. Μεταξύ Παρασκευής-Σαββάτου, περισσότερα από 22.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν, έπειτα από 24.000 μία ημέρα πριν.

Όπως αναφέριε το ΑΠΕ – ΜΠΕ η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει επίσης υψηλή, με 25.269 ασθενείς με Covid-19 να νοσηλεύονται, εκ των οποίων άνω των 3.300 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. «Αυτός ο ιός μπορεί ακόμη να μας αιφνιδιάζει», υπογράμμισε ο Ατάλ, κάνοντας λόγο για αβεβαιότητες στη διασπορά των διαφόρων μεταλλάξεων, που έχουν εμφανιστεί, όμως «αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αναπόφευκτο». Ο εκπρόσωπος τύπου επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι, όσο είναι δυνατόν, να αποφύγει μια τρίτη πανεθνική καραντίνα.

Η Νίκαια θέλει να περιορίσει την εισροή τουριστών

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί, ζήτησε σήμερα να επιβληθεί lockdown τα σαββατοκύριακα στην περιοχή προκειμένου να ανακοπεί η εισροή επισκεπτών, επισημαίνοντας ότι οι τουρίστες είναι καλοδεχούμενοι υπό φυσιολογικές συνθήκες αλλά η πόλη χρειάζεται να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της μεγάλης αύξησης στα κρούσματα του κορωνοϊού. Η περιοχή της Νίκαιας έχει το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων COVID-19 στη Γαλλία, με 740 νέα κρούσματα ανά εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με τον ιστότοπο Covidtracker.fr, ποσοστό τριπλάσιο του εθνικού μέσου όρου.

Ο Εστροζί είπε ότι τα ποσοστά κρουσμάτων είχαν καταγράψει άλμα λόγω της μαζικής εισροής τουριστών κατά τις εορτές των Χριστουγέννων. Οι διεθνείς πτήσεις προς την πόλη είχαν αυξηθεί από 20, μία ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα, σε 120 κατά τη διάρκεια των εορτών –και όλα αυτά χωρίς οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού στη χώρα προέλευσης ή κατά την άφιξή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments