Τεχνολογία

Apple: Παίρνει μέτρα για τις υψηλές τιμές στο App Store

Apple: Παίρνει μέτρα για τις υψηλές τιμές στο App Store
Apple: Οι πελάτες αναμένουν από το App Store να είναι ασφαλές προκειμένου να μπορούν να αγοράσουν τα ψηφιακά αγαθά που επιθυμούν.

Στη λήψη μέτρων για τον έλεγχο των τιμών στο App Store προχωρά η Apple. Μέχρι σήμερα, στο App του iOS οι developers έχουν την ελευθερία να τιμολογούν την εφαρμογή τους όσο αυτοί επιθυμούν, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές κινούνται στο ίδιο εύρος τιμών για να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Υπάρχουν βεβαίως και αυτές που είναι ιδιαίτερα ακριβές από τις άλλες ή έχουν πολύ υψηλές τιμές συνδρομών. Πλέον, σύμφωνα με το 9to5Mac, η Apple θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό. Πώς; Απορρίπτοντάς τες από το App Store, αφού “δεν αντικατοπτρίζουν την αξία των χαρακτηριστικών και τους περιεχομένου που προσφέρεται στο χρήστη”.

Η κίνηση αυτή έρχεται ύστερα από την απόφαση της εταιρείας να ελέγξει τις τιμές στο App Store. Επίσης, η Apple επιθυμεί να  μειώσει τις εφαρμογές που εξαπατούν τους χρήστες για να πληρώσουν εξωφρενικά υψηλές συνδρομές. Σε μία τέτοια απόρριψη, η Apple έστειλε mail στον developer ενημερώνοντάς τον πως η τιμή των in-app αγορών ήταν αδιανόητη.

Οι πελάτες αναμένουν λοιπόν, από το App Store να είναι πια ασφαλές και έμπιστο προκειμένου να κάνουν ελεύθερα τις αγορές τους.

Το App Store είναι μία πλατφόρμα τύπου ψηφιακής διανομής, που αναπτύσσεται και συντηρείται από την Apple Inc.. Το κατάστημα επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν και να κατεβάσουν τις εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί από την Apple και από προγραμματιστές “3ου βαθμού” για συσκευές iOS, watchOS, tvOS και macOS. Οι εφαρμογές μπορούν να μεταφορτωθούν στις συσκευές iPhone, iPad & iPod Touch, στο Apple Watch, στο Apple TV και σε όλες τις συσκευές macOS.

Όσο για την Apple, είναι αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια που σχεδιάζει, αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, διαδικτυακές υπηρεσίες και υπολογιστές. Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς Macintosh (Mac) το λειτουργικό σύστημα Mac OS X, η φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων iPod, τo έξυπνο τηλέφωνο iPhone, ο υπολογιστής ταμπλέτα iPad και το έξυπνο ρολόι Apple Watch. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία iSquare, θυγατρική της Quest Holdings.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments