Πολιτική

Κώστας Καραμανλής: Όταν χαστούκισε τον Θοδωρή Ρoυσόπουλο – Σπάνιο βίντεο

Κώστας Καραμανλής: Όταν χαστούκισε τον Θοδωρή Ρoυσόπουλο – Σπάνιο βίντεο
Κώστας Καραμανλής: Το χαστούκι στον Θοδωρή Ρουσόπουλο έχει μείνει στην ιστορία.

Τα περιστατικά που αφορούν πολιτικά πρόσωπα σπάνια ξεχνιούνται. Για παράδειγμα, ένα από αυτά είναι εκείνο το περιστατικό με τη Λιάνα Κανέλλη η οποία δέχθηκε επίθεση από την Ηλία Κασιδιάρη και τη Ρένα Δούρου στην οποία πέταξε νερό.

Ένα άλλο περιστατικό που κανείς δεν θα ξεχάσει είναι το χαστούκι στον δημοσιογράφο και πολιτικό Θεόδωρο Ρουσόπουλο, από τον Κώστα Καραμανλή. Εξάλλου, λίγα είναι τα χαστούκια στην ελληνική πολιτική σκηνή, τα οποία έχουν καταγραφεί από τον τηλεοπτικό φακό. Ανάμεσα σε αυτά λοιπόν, είναι και αυτό το χαστούκι.

Εξάλλου, και ο ίδιος ο δημοσιογράφος σίγουρα δεν θα έχει ξεχάσει το συγκεκριμένο περιστατικό αν και αυτό και το χαστούκι της Αναστασίας Τσούνη στη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου έχουν μείνει στην ιστορία.

Ήταν 1992, όταν το ζήτημα της ονομασία των Σκοπίων είχε ξεσηκώσει τον λαό της Μακεδονίας.

Λίγο μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, ο νεαρός τότε δημοσιογράφος Θόδωρος Ρουσόπουλος βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με παράγοντες της πόλης, όπως ο τότε δήμαρχος Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, όταν τον πλησιάζει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η κάμερα καταγράφει ένα μοναδικό ντοκουμέντο.

Άγνωστο για ποιον πραγματικά λόγο, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λέει κάτι χαμηλόφωνα στον δημοσιογράφο και τον… χαστουκίζει! Φιλικά και περιπαικτικά, άραγε; Το ύφος και των δύο πάντως δεν μαρτυρά κάτι τέτοιο.  Ιδιαίτερα του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος δείχνει να απομακρύνεται ελαφρώς εκνευρισμένος και να πηγαίνει στο γραφείο του, για να υποδεχθεί τους καλεσμένους, όπως ακούγεται στο βίντεο.

Την ώρα της χειρονομίας, στο βίντεο ακούγεται κάτι σαν «και με γράφεις και σε γράφω», χωρίς, όμως, να μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα εάν αυτά είναι τα λόγια του Κώστα Καραμανλή στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο. Εκείνο που είναι χαρακτηριστικό είναι η έκπληξη με την οποία όσοι είναι στον ίδιο χώρο μαζί τους, αντιμετωπίζουν το περιστατικό, ενώ και ο ίδιος ο δημοσιογράφος παραμένει… στήλη άλατος.

Για την… ιστορία, να αναφέρουμε πως η πολιτική διαδρομή του κου Ρουσόπουλου ξεκίνησε από τη θέση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας το 2000. Μετά τις εκλογές του 2004, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον όρισε υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο. Στη νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές του 2007, ανέλαβε και πάλι τη θέση του υπουργού Επικρατείας και Εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments