Αθλητισμός

Πάου Γκασόλ: Επιστρέφει στην Μπαρτσελόνα ο Καταλανός μύθος του μπάσκετ

Πάου Γκασόλ: Επιστρέφει στην Μπαρτσελόνα ο Καταλανός μύθος του μπάσκετ
Πάου Γκασόλ: Οι «μπλαουγκράνα» πρόλαβαν την προθεσμία της Euroleague και θα έχουν στη διάθεσή τους τον άνθρωπο που έγραψη τη δική του ιστορία στο ΝΒΑ.

Είναι επίσημο! Ο Πάου Γκασόλ επιστρέφει στην Μπαρτσελόνα 20 χρόνια μετά. Ο Καταλανός σέντερ συμφώνησε με την αγαπημένη του Μπάρτσα και θα την ενισχύσει για το υπόλοιπο της σεζόν. Οι «μπλαουγκράνα» πρόλαβαν την προθεσμία της Euroleague και θα έχουν στη διάθεσή τους τον άνθρωπο που έγραψη τη δική του ιστορία στο ΝΒΑ.

Ο Πάου Γκασόλ, δύο φορές πρωταθλητής με τους Λος Άντζελες Λέικερς παρέα με τον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που ανακοινώνω ότι γυρίζω στο σπίτι μου και θα συναντήσω την ομάδα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα. Θέλω με τις ικανότητες και την εμπειρία μου να βοηθήσω το κλαμπ σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, αλλά και να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση, να βρω ρυθμό μέσα από τον ανταγωνισμό. Είμαι χαρούμενος που γυρίζω εκεί απ’ όπου ξεκίνησα και είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτή την ευκαιρία. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα σύντομα. Ευχαριστώ την Μπαρτσελόνα και το προπονητικό επιτελείο που βοήθησαν για να βρεθώ στην ομάδα».

Η Μπαρτσελόνα ανέβασε άμεσα στον επίσημο λογαριασμό της καλωσόρισμα για τον Καταλανό σταρ του μπάσκετ.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν γνωρίζουν πότε ακριβώς θα μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν, αλλά η διορία για να δηλώσεις παίκτη στην Euroleague είναι μέχρι αύριο 24 Φεβρουαρίου. Έτσι, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που ήταν συμπαίκτης του Γκασόλ, θα έχει ένα ακόμα σπουδαίο όπλο στη φαρέτρα του εν όψει των πλέι οφ της διοργάνωσης. Η Μπαρτσελόνα, έτσι κι αλλιώς, είναι ανάμεσα στις ομάδες που θεωρούνται άμεσες διεκδικήτριες, τώρα θα μπορεί να στηριχθεί στην εμπειρία του Πάου, αλλά και στην αδιαμφισβήτη ποιότητά του όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Ο Γκασόλ άρχισε το μπάσκετ στην ομάδα της Βαρκελώνης, ενώ το 2001 έγινε draft στο νούμερο 3. Στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου αγωνίστηκε για τους Μέμφις Γκρίζλις, τους Λος Άντζελες Λέικερς, τους Σικάγο Μπουλς, τους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους Μιλγουόκι Μπακς μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στο ΝΒΑ αγωνίστηκε συνολικά σε 1226 αγώνες. Έχει μέσο όρο 17 πόντους (51.2% στα δίποντα, 36.8% στα τρίποντα, 75.3% στις βολές), 9.2 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 1.6 μπλοκ ανά 33.4 λεπτά συμμετοχής.

Είχε επιλεγεί 6 φορές για το All Star Game, 4 φορές στις καλύτερες πεντάδες του ΝΒΑ, ενώ ήταν ο ρούκι της σεζόν το 2001/02. Καλώς ήρθες πίσω στην Ευρώπη, Πάου!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments