Ελλάδα

Υπόθεση Λιγνάδη: Ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας από τον Αλέξη Κούγια

Υπόθεση Λιγνάδη: Ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας από τον Αλέξη Κούγια
Υπόθεση Λιγνάδη: Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ζήτησε και πήρε την προθεσμία για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με ό,τι υποστήριξε ο ίδιο ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, κατέθεσαν ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

«Εμφανιστήκαμε με τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη στην ανακρίτρια και υποβάλλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας περιόρισε το υλικό στην κατάθεση όσων έκαναν μηνύσεις, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου».

Τα παραπάνω δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος και συνήγορος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, με τον οποίον προσήλθαν στο γραφείο της ανακρίτριας λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης. Πάντως, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μεταφέρθηκε ξανά στη ΓΑΔΑ όπου και κρατείται μέχρι την απολογία του αύριο, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, την οποία ζήτησε και πήρε.

Ο Αλέξης Κούγιας μάλιστα, αποκάλυψε πολλά κομμάτια της δικογραφίας αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι και προσέθεσε ότι ο εισαγγελέας περιόρισε το αποδεικτικό υλικό μόνο στην κατάθεση των παθόντων.

«Προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ως δράστης δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών και να καταθέσει ρητές εξηγήσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Λιγνάδη. «Εξαίρεση γίνεται και ο εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη αν πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία ή αν ο δράστης έχει πρόθεση να εξαφανιστεί. Ο εισαγγελέας κώφευσε», προσέθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου δεν υπάρχουν. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερόμενων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι», αποκάλυψε και αναφέρθηκε αναλυτικά στις δύο περιπτώσεις.

Και συνέχισε: «Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται. Ο ένας καταγγέλλει τον κ. Λιγνάδη ότι είχαν μέρα παρά μέρα σεξουαλικές επαφές και μια ημέρα του Αυγούστου του 2010, ο κ. Λιγνάδης τον εξανάγκασε να του κάνει πεολειχία και αυτό είναι δύο μήνες πριν συμπληρώσει τα 15 του χρόνια. Ο δεύτερος την περίοδο που καταγγέλλει την πράξη ήταν μια ημέρα πριν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments