Ελλάδα

Εξαδάκτυλος για κοvωνοϊό: Παραμένουμε υψηλά, δεν καλπάζουμε – Μας προβληματίζουν οι μεταλλάξεις

Εξαδάκτυλος για κοvωνοϊό: Παραμένουμε υψηλά, δεν καλπάζουμε – Μας προβληματίζουν οι μεταλλάξεις
Εξαδάκτυλος για κοvωνοϊό: Την ανησυχία του για την πορεία των μεταλλαγμένων κρουσμάτων εξέφρασε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ανησυχία για τα μεταλλαγμένα στελέχη κορωνοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Για προβληματισμό σχετικά με την αυξητική πορεία των μεταλλαγμένων στελεχών κοvονοϊού τα οποία όπως είπε «κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα» εξέφρασε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Αναφορικά με τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σχολίασε ότι «παραμένουμε υψηλά, δεν καλπάζουμε, έχουμε μια αύξηση των διασωληνωμένων όχι όμως καλπάζουσα». Τόνισε, μάλιστα, ότι στην αντίστοιχη φάση του Νοεμβρίου «μέσα σε 20 ημέρες από τους 159 είχαμε φτάσει στους 549». Αναγνώρισε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας ασφαλώς αυξάνεται, ωστόσο, τον υψηλότερο αριθμό διασωληνωμένων τον είχε καταγράψει η Ελλάδα στις 3 Δεκεμβρίου με 620 άτομα. «Δεν βλέπουμε την πίεση στο σύστημα σε όλη τη χώρα. Αν ανατρέξουμε στους χθεσινούς αριθμούς θα δούμε μικρή διαφορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναλογικά με τον πληθυσμό της κάθε πόλης» τόνισε. Υπενθύμιζε ότι όταν άνοιξε το λιανεμπόριο με click away στις 14 Δεκεμβρίου ήταν διασωληνωμένοι 558 άνθρωποι και αντίστοιχα ημερήσια κρούσματα.

Στο «στόχαστρο» του κορωνοϊού παραμένει η Αττική – Πού εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα

«Να περιμένουμε λιγάκι, δεν είναι σωστό να κάνουμε προβλέψεις. Μέχρι το Πάσχα μεσολαβεί ένας Μάρτης που περιμένουμε εμβολιασμένο το 20% του πληθυσμού. Κι επίσης γνωρίζουμε ότι όταν εμβολιάστηκε το 20% του πληθυσμού στο Ισραήλ είδαμε αλλαγή στην εικόνα της πανδημίας», σημείωσε σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την μερική άρση των μέτρων. Ειδικά για το Πάσχα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος σχολιάζοντας ότι «από τη λήψη των μέτρων πίστευα ότι θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα από πέρυσι. Να χτυπήσουν οι καμπάνες. Δεν θα είναι το θλιβερό Πάσχα που ζήσαμε πέρυσι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments