Ελλάδα

Χατζηχριστοδούλου κορωνοϊός: Η Αττική χρειάζεται νέο lockdown μίας ή δύο εβδομάδων, λέει ο καθηγητής

Χατζηχριστοδούλου κορωνοϊός: Η Αττική χρειάζεται νέο lockdown μίας ή δύο εβδομάδων, λέει ο καθηγητής
Χατζηχριστοδούλου κορωνοϊός: Άλλο ένα μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας μίλησε για παράταση του lockdown.

Η παράταση του lockdown θεωρείται σίγουρη από μια σειρά καθηγητές, ενώ ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας «έδειξε» και αυτός προς την ίδια κατεύθυνση αναφορικά με την περίπτωση της Αττικής.

Ο καθηγητής σε δηλώσεις του στο ΘΕΜΑ 104,6 είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι ίσως απαραίτητο η Αττική να έχει παράταση των αυστηρών μέτρων για μια εβδομάδα», ενώ σήμερα θα συνεδριάσει ξανά η επιτροπή των ειδικών, ώστε να συζητηθεί το θέμα. Το ίδιο θα γίνει και αύριο Παρασκευή, όταν και οι ειδικοί του υπουργείου θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση που θα πάρει την τελική απόφαση.

Ανησυχεί για την πίεση στο ΕΣΥ

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος για την πίεση που ασκείται ξανά στο Σύστημα Υγείας, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων που απασχολεί τους ειδικούς, αλλά η κλινική εικόνα των ασθενών και όσοι χρειάζονται νοσηλείες. Άλλωστε, όπως είπε έχουν αυξηθεί, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την εστία κρουσμάτων που εντοπίζονται σε ευαίσθητες δομές.

Συν τοις άλλοις, ο κ. Χατζηχριστοδούλου, υπογράμμισε ότι πρέπει ακόμη και μετά τον εμβολιασμό να υπάρξει πολλή προσοχή. Για τον λόγο αυτό, τόνισε ότι μέχρι να υπάρξει μια καλύτερη επιδημιολογική εικόνα πρέπει να συνεχιστεί η τήρηση και εφαρμογή των μέτρων, ακόμη και από όσους έχουν ήδη λάβει το εμβόλιο. «Δεν σημαίνει κάναμε το εμβόλιο σταματάμε να φοράμε τη μάσκα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις, επιβεβαίωσε ότι η βρετανική έχει μεγαλύτερο μέλος μεταδοτικότητας. Όπως εξήγησε, «είναι πιο μεταδοτική κατά 35-40%, αυτό έχει ξεκαθαριστεί».

Αγωνία για τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα κρούσματα σήμερα θα είναι γύρω στα 1.800, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για την έλλειψη ΜΕΘ στην Αττική. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ: «Αδειάζει η γενική ΜΕΘ του Αγία Όλγα, της οποίας οι ασθενείς μεταφέρονται για να μετατραπεί σε ΜΕΘ κορωνοϊού.

  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 14 γεμάτες ΜΕΘ στις 14
  • ΚΑΤ 13 γεμάτες ΜΕΘ στις 14
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 12 στις 16
  • ΣΩΤΗΡΙΑ 79 στις 84
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 44 στις 44
  • ΕΛΠΙΣ 6 στις 6
  • ΝΙΜΤΣ 2 στις 4
  • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 στις 12
  • ΘΡΙΑΣΙΟ 17 στις 17
  • ΑΤΤΙΚΟ 31 στις 33 (σήμερα εφημερεύει)

Σύνολο ΜΕΘ σήμερα 244

  • ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ 130
  • ΚΕΝΕΣ 14

«Αναμένονται ακόμη 14 κλίνες στο ΚΑΤ, με μετακινήσεις προσωπικού και 9 κλίνες στο Αγία Όλγα με μετατροπή της γενικής ΜΕΘ», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments