Κόσμος

Εμβολιασμός για κορωνοϊό: Ύμνος του ξένου Τύπου για την Ελλάδα – Πώς γίνεται χωρίς χάος

Εμβολιασμός για κορωνοϊό: Ύμνος του ξένου Τύπου για την Ελλάδα – Πώς γίνεται χωρίς χάος
Εμβολιασμός για κορωνοϊό: Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, «υπάρχει κι άλλος τρόπος, πέρα από το χάος» που επικρατεί στη διαδικασία εμβολιασμού στη Γερμανία.
Εμβολιασμός για κορωνοϊό: Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, «υπάρχει κι άλλος τρόπος, πέρα από το χάος» που επικρατεί στη διαδικασία εμβολιασμού στη Γερμανία.

Το πώς γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς χάος στην Ελλάδα είναι το θέμα με το οποίο ασχολείται ο ιστότοπος RedaktionsNetzwerk Deutschland, προβαίνοντας και σε σχετική δημοσίευση με τίτλο «Ελλάδα: Πώς γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς χάος».

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά, «υπάρχει κι άλλος τρόπος, πέρα από το χάος» που επικρατεί στη διαδικασία εμβολιασμού στη Γερμανία, με το δημοσίευμα να αναφέρεται ακόμη στην προώθηση του ενιαίου ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού από την ελληνική κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα έχει μέχρι τώρα καταφέρει να αντιμετωπίσει την πανδημία καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χάρη στον περιορισμό των επαφών. Τώρα η χώρα δείχνει πώς μπορεί κανείς να οργανώσει τον εμβολιασμό. Μπροστά από τα πάνω από 700 κέντρα εμβολιασμού δεν υπάρχουν ουρές», αναφέρει ο συντάκτης και επισημαίνει πως έχουν χορηγηθεί ήδη περίπου 800.000 δόσεις εμβολίων, ενώ 270.000 άνθρωποι έχουν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση τους.

Παράλληλα, στο άρθρο αναλύεται η διαδικασία που εφαρμόζεται στην Ελλάδα προκειμένου να κλείσει κανείς ραντεβού για τον εμβολιασμό του, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ τονίζεται ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα προκειμένου να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Όπως προστίθεται, η Ελλάδα προωθεί ταυτόχρονα την καθιέρωση ενιαίου πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο θα διευκολύνει τις διακοπές και τα επαγγελματικά ταξίδια για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Παρατίθεται ακόμα δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, ο οποίος περιγράφει την «ελληνική συνταγή επιτυχίας» με τις λέξεις «ψηφιοποίηση, διαφάνεια, κεντρικός σχεδιασμός και παρακολούθηση των διαδικασιών σε πραγματικό χρόνο», ενώ επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, χάρη στην ομαλή οργάνωση, μόνο το 0,5% των πολύτιμων δόσεων εμβολιασμού λήγει και πρέπει να απορριφθεί.

«Παράδειγμα προς μίμηση η Ελλάδα, χάος στη Γερμανία»

Παραδείγματα προς μίμηση σε ό,τι αφορά στη διαδικασία των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού φαίνεται ότι είναι η Ελλάδα, η Γαλλία, η Δανία και το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt εδώ, την ώρα που, όπως αναφέρει, στη Γερμανία επικρατεί «χάος».

«Εκεί που ο εμβολιασμός λειτουργεί καλύτερα: μυστικά επιτυχίας από τέσσερις χώρες», είναι ο τίτλος της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας με ανταποκρίσεις σχετικά με τις διαδικασίες που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στη Δανία και στο Ισραήλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments