Κόσμος

Εμβολιασμός για κορωνοϊό: Παράδειγμα προς μίμηση η Ελλάδα, χάος στη Γερμανία – Τι αναφέρει η Handelsblatt

Εμβολιασμός για κορωνοϊό: Παράδειγμα προς μίμηση η Ελλάδα, χάος στη Γερμανία – Τι αναφέρει η Handelsblatt
Εμβολιασμός για κορωνοϊό: Όπως επισημαίνεται, στη Γερμανία διαπιστώνονται μεγάλα προβλήματα για να κλείσει κανείς ραντεβού.
Εμβολιασμός για κορωνοϊό: Όπως επισημαίνεται, στη Γερμανία διαπιστώνονται μεγάλα προβλήματα για να κλείσει κανείς ραντεβού.

Παραδείγματα προς μίμηση σε ό,τι αφορά στη διαδικασία των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού φαίνεται ότι είναι η Ελλάδα, η Γαλλία, η Δανία και το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, την ώρα που, όπως αναφέρει, στη Γερμανία επικρατεί «χάος».

«Εκεί που ο εμβολιασμός λειτουργεί καλύτερα: μυστικά επιτυχίας από τέσσερις χώρες», είναι ο τίτλος της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας με ανταποκρίσεις σχετικά με τις διαδικασίες που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στη Δανία και στο Ισραήλ.

Όπως επισημαίνεται, στη Γερμανία διαπιστώνονται μεγάλα προβλήματα για να κλείσει κανείς ραντεβού, καθώς οι τηλεφωνικές γραμμές είναι υπερφορτωμένες, ενώ και οι αντίστοιχοι ιστότοποι λειτουργούν με δυσκολία.

«Και μετά πρέπει οι πολίτες, έπειτα από μακρά αναμονή, να ακούσουν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα εξηγώντας ότι κάθε κρατίδιο οργανώνει διαφορετικά τις διαδικασίες του, δεν υπάρχει ένα κεντρικό σημείο, «με αποτέλεσμα να παρουσιάζει στασιμότητα ο τόσο σημαντικός γρήγορος εμβολιασμός» του πληθυσμού.

Σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας

Σύμφωνα με ό,τι εξηγεί ο συντάκτης για τη χώρα μας, μέχρι το Σαββατοκύριακο είχαν εμβολιαστεί 700.000 άτομα. «Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 6,5% για πρώτο εμβολιασμό, ενώ 230.000 άνθρωποι έχουν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση. Ο στόχος είναι να εμβολιαστεί έως τον Σεπτέμβριο το 80% των ατόμων άνω των 18 ετών».

Και αναφέρει ενδεικτικά ότι στη Γερμανία περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση και 1,7 εκατομμύρια και τη δεύτερη. Το ποσοστό φθάνει στο 4%!

Η «Επιχείρηση Ελευθερία», όπως την ονομάζει η Ελλάδα, έχει κυλήσει έως τώρα ομαλά, συνεχίζει η εφημερίδα και επισημαίνει ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους. Εξηγεί δε, αναλυτικά τις διαδικασίες που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε σε πρώιμο στάδιο ως ύψιστη προτεραιότητα την οργάνωση της εκστρατείας εμβολιασμού», τονίζει ο συντάκτης, ενώ στο δημοσίευμα φιλοξενείται δήλωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου ότι «ο πρωθυπουργός εμπλέκεται καθημερινά. Όλα γίνονται χωρίς χαρτί και είναι πλήρως ψηφιοποιημένα, δεν υπάρχουν ουρές, κάθε εμβολιασμένος λαμβάνει ηλεκτρονική βεβαίωση. Η αξίωση είναι: αντιμετωπίζουμε τους πολίτες ως πελάτες, όχι ως αιτούντες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments