Αθλητισμός

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Τέλος από την ΑΕΚ

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Τέλος από την ΑΕΚ
Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Ο εν λόγω τραυματισμός του δεν είναι ο μόνος «πονοκέφαλος» για τον ίδιο.

Τελικά οι αρχικοί φόβοι για τον Ουκρανό επαγγελματία ποδοσφαιριστή και διεθνή με την Εθνική Ουκρανίας, που αγωνίζεται στην ΑΕΚ, τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, επιβεβαιώθηκαν γιατί διαπιστώθηκε- πριν μια εβδομάδα- ότι έχει υποστεί θλάση και μάλιστα, δευτέρου βαθμού. Τα αποτελέσματα λοιπόν, της μαγνητικής τομογραφίας δυστυχώς, επιβεβαίωσαν τους αρχικούς φόβους των ανθρώπων της ΑΕΚ.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ουκρανός αμυντικός θα μείνει αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης, μεγαλώνοντας το πρόβλημα της ΑΕΚ στα μετόπισθεν. Η απουσία του έρχεται να προστεθεί σε αυτές των Σιμόες, Γαλανόπουλου, Μπακάκη, Μαχαίρα και Σάκχοφ που έχουν «γεμίσει» το ιατρικό δελτίο της ομάδας.

Ο εν λόγω τραυματισμός του όμως, δεν είναι ο μόνος «πονοκέφαλος» για τον ίδιο γιατί, από την πλευρά τους, οι άνθρωποι της Ένωσης δεν μπορούν άλλο να μετρούν τους τραυματισμούς του, αν και εκτιμούν την αξία και την εμπειρία του. Η βαριά θλάση που υπέστη ο διεθνής στόπερ και θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για πάνω από ενάμιση μήνα, είναι μεγάλο «χτύπημα» για τον Μανόλο Χιμένεθ.

Σύμφωνα πάντα, με πηγές που ασχολούνται με το εν λόγω ζήτημα και γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ελληνική ομάδα, υποστηρίζουν πως ίσως ο κύκλος του έμπειρου παίκτη στην ΑΕΚ έχει κλείσει. Να σημειωθεί πως το συμβόλαιο του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο και παρότι υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τότε, έχει ήδη αρχίσει να συζητιέται ότι ο Δικέφαλος αναζητά κεντρικό αμυντικό, που θα έρθει για βασικός και θα μπει στη θέση του. Και αυτό σημαίνει ότι το συμβόλαιο του Τσιγκρίνσκι είναι πιθανό να μην ανανεωθεί.

Πάντως, να αναφέρουμε πως στη συμφωνία του με την Ένωση προβλέπεται οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο, με τον άσο να έχει προσφέρει πολλά στην εν λόγω ελληνική ομάδα.

Η καριέρα του μέχρι σήμερα

Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την οποία αγωνίστηκε για 12 σεζόν μεταξύ 2002 και 2015. Στη ουκρανική ομάδα γνώρισε τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του, κερδίζοντας πρωταθλήματα, κύπελλα και σούπερ καπ, καθώς και ένα UEFA, το 2009. Μεταξύ 2009 και 2010 αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα.

Από το 2002 έως και σήμερα έχει αγωνιστεί σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες της Εθνικής Ομάδας της χώρας, ενώ από το 2006 είναι μέλος της Εθνικών των Ανδρών. Το 2011 αγωνίστηκε τελευταία φορά, πραγματοποιώντας σχεδόν 30 εμφανίσεις. Υπήρξε μέλος της Εθνική Ουκρανίας στο Μουντιάλ του 2006, αλλά λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments