Πολιτική

Δημοσκόπηση Prorata: Μειώθηκε η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Μειώθηκε η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Prorata: Μειωμένη εμφανίζεται η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ.

Φθορές φέρνουν στην κυβέρνηση ο χειρισμός της πανδημίας και η υπόθεση Λιγνάδη, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Κontra Channel. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ πέφτει πλέον στις 9 μονάδες.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 14 και 22 Φεβρουαρίου με 1.000 ερωτηματολόγια και δημοσιεύθηκε ολόκληρη σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών. Να σημειωθεί ότι με βάση μετρήσεις από την εταιρεία που είχαν διενεργηθεί τον περασμένο Νοέμβριο η διαφορά των δύο κομμάτων βρισκόταν στις 12 μονάδες.

Tα ποσοστά των κομμάτων

  • Νέα Δημοκρατία 33%
  • ΣΥΡΙΖΑ 24%
  • Κίνημα αλλαγής 5,5%
  • ΚΚΕ 4,5%
  • Ελληνική λύση 2,5%
  • Μερα25 3,5%
  • Άλλο κόμμα 6%

Tο 21% δεν έχει αποφασίσει ή δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει ή προτιμά άκυρο λευκό αν δεν απέχει.

Όσον αφορά ειδιότερες ερωτήσεις ο 55% εκφράζει δυσαρέσκεια για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, το 60% έχει αρνητική άποψη για τη γενική εικόνα της Κυβέρνησης το 71% αποδοκιμάζει τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης λιγνάδη και το 66% θεωρεί ότι η υπόθεση πλήττει την αξιοπιστία της Κυβέρνησης. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείαι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 41% και ο Αλέξη Τσίπρα με 27%, ενώ το 31% απάντα κανέναν από τους δύο.

Δείτε τη δημοσκόπηση

Δική μου η πολιτική ευθύνη για την παραμονή Μενδώνη

«Η πολιτική ευθύνη για την παραμονή της κ. Μενδώνη στην κυβέρνηση είναι δική μου κ. Τσίπρα αλλά θα ανέβετε σ’ αυτό το βήμα και θα μας πείτε ποιο είναι το ένοχο μυστικό που μας συνδέει», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του, στη Βουλή. Η Ελλάδα του 2021 δεν είναι ίδια με την Ελλάδα του 2011, ή του 2016 και τόνισε πως «κανείς στην Ελλάδα του 2021 δεν δικαιούται να ζει στο φόβο και στη σιωπή κι αυτό είναι το μήνυμα που θα βγει απ’ αυτή την αίθουσα όταν θα σβήσουν τα φώτα και καταλαγιάσει η τραχύτητα του πολιτικού διαλόγου».

Βαριά η σκιά της κ. Μενδώνη πίσω και πάνω από εσάς

Σε υψηλούς τόνους και με αναφορά σε σκάνδαλο «Μενδώνη – Λιγνάδη», είχε ξεκινήσει την ομιλία του στη Βουλή νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι μπροστά στα μάτια όλων έγινε μια «χοντροκομμένη προσπάθεια συγκάλυψης» σχετικά με την υπόθεση του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η υπόθεση επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως «ταλαιπωρία ενός σκηνοθέτη για τον τίποτα» και οι δημόσιες καταγγελίες και αποκαλύψεις ως παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments