Ελλάδα

Η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που είναι covid free – Εμβολιάστηκαν όλοι

Η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που είναι covid free – Εμβολιάστηκαν όλοι
Όλοι οι κάτοικοι αυτής της περιοχής είναι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού.

Τους 850.000 εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό ξεπέρασε η Ελλάδα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε φτάσει το ένα εκατομμύριο, την ώρα που τα εύσημα από τον ξένο Τύπο για την όλη διαδικασία η οποία εξελίσσεται άρτια συνεχίζονται καθώς μετά τις δημοσιεύσεις σε RedaktionsNetzwerk Deutschland και Handelsblatt, τώρα έρχεται ένα ακόμα δημοσίευμα από το εξωτερικό και αυτή τη φορά από την Corriere della Sera.

«Ενόψει της ανάκαμψης του τουρισμού, το να προσφέρει, κανείς περιοχές covid free, φέρνει πλούτο και παραγωγική ώθηση», γράφει η Corriere della Sera σε άρθρο της με τίτλο «Ελλάδα, το Καστελόριζο είναι covid free. Όλοι οι κάτοικοι εμβολιάσθηκαν». Η εφημερίδα λοιπόν, κάνει αναφορά στη στρατηγική εμβολιασμού της χώρας μας. «Είναι η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για να προστατέψει μικρές και απομακρυσμένες περιοχές και για να δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό, ενόψει του καλοκαιριού», γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου.

Και προσθέτει, δε, ότι όπως έγινε γνωστό από τον ιστότοπο kastellorizo.com «για τους κατοίκους του νησιού, ο Φλεβάρης ήταν ιστορικός μήνας διότι την περασμένη Κυριακή, 21 του μηνός ήταν από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας όπου χορηγήθηκε η δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer και αυτό σημαίνει ότι όλοι οι κάτοικοι του Καστελόριζου είναι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού».

Επιπροσθέτως, στο δημοσίευμά της η Corriere della Sera υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για συγκεκριμένη επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, αφού τα ακριτικά νησιά επελέγησαν ως κύρια σημεία για τον πρώτο και τον δεύτερο εμβολιασμό». Για αυτό στο εν λόγω άρθρο τονίζεται, επίσης, ότι «ενόψει της ανάκαμψης του τουρισμού, το να προσφέρει, κανείς, περιοχές covid free αποτελεί μια εξαιρετική προστιθέμενη αξία, η οποία φέρνει πλούτο και παραγωγική ώθηση».

Τέλος, η ίδια η εφημερίδα ενημερώνει τους Ιταλούς αναγνώστες ότι «στη Μεγάλη Βρετανία, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι μετά από τις 17 του Μάη μπορεί να ξαναρχίσουν τα ταξίδια, προκάλεσε έκρηξη των κρατήσεων, με αύξηση του 630% και κύριους προορισμούς, την Ελλάδα και την Ισπανία».

Να θυμίσουμε πως παραδείγματα προς μίμηση σε ό,τι αφορά στη διαδικασία των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού φαίνεται ότι είναι η Ελλάδα, η Γαλλία, η Δανία και το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt εδώ, την ώρα που, όπως αναφέρει, στη Γερμανία επικρατεί «χάος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments