Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα: Τι λέει ο σύλλογος μετά τη σύλληψη του Μπαρτομέου

Μπαρτσελόνα: Τι λέει ο σύλλογος μετά τη σύλληψη του Μπαρτομέου
Μπαρτσελόνα: Ο πρώην πρόεδρος των Καταλανών συνελήφθη για το σκάνδαλο Barcagate.

Θέση αναφορικά με τη σύλληψη του Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου πήρε η Μπαρτσελόνα. Με ανακοίνωσή του, ο καταλανικός σύλλογος εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργαστεί με τις Αρχές και να προσφέρει κάθε είδους πληροφορία, σχετικά με τις έρευνες στην υπόθεση Barcagate.

«Ως Μπαρτσελόνα προσφέρουμε την πλήρη συνεργασία μας στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές για να αποσαφηνιστούν τα γεγονότα, που αποτελούν αντικείμενο αυτής της έρευνας. Οι πληροφορίες και τα έγγραφα που απαιτούνται από τη δικαστική αστυνομία περιορίζονται αυστηρά στα γεγονότα που σχετίζονται με αυτήν την υπόθεση. Η Μπαρτσελόνα εκφράζει τον απόλυτο σεβασμό της για τη συνεχιζόμενη δικαστική διαδικασία και για την αρχή του τεκμηρίου αθωότητας των ατόμων που επηρεάζονται στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου συνελήφθη για την εμπλοκή του στο Barcagate.

Η αστυνομία αφού έκανε έφοδο στα γραφεία της ομάδας στο «Καμπ Νόου» για να αντλήσει στοιχεία για το σκάνδαλο στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψη του άλλοτε μεγάλου αφεντικού των μπλαουγκράνα. Συγκεκριμένα, ο Μπαρτομέου συνελήφθη στο σπίτι του, όπου επίσης βρέθηκαν οι αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού Cadena SER, εκτός από τον Μπαρτομέου, συνελήφθησαν επίσης ο πρώην Γενικός Διευθυντής, Όσκαρ Γκράου, και ο πρώην νομικός εκπρόσωπος, Ρομάν Γκόμεθ Ποντί. Πρόκειται για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, σύμφωνα με την οποία ο τέως πρόεδρος του συλλόγου είχε προσλάβει εταιρείες, οι οποίες επιχειρούσαν μέσα social media να αποδομήσουν το προφίλ εσωτερικών αντιπάλων του, ακόμη και παικτών της ομάδας όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Ζεράρ Πικέ, αλλά και θρύλων του συλλόγου, όπως είναι οι Πεπ Γκουαρντιόλα, Τσάβι και Κάρλες Πουγιόλ. Μάλιστα, ο Μπαρτομέου φέρεται ότι τους πλήρωνε για να κάνουν κριτική και ενίοτε να βρίζουν τους παίκτες της ομάδας. Στο στόχαστρο έμπαιναν και αντίπαλοι του Μπαρτομέου για τον προεδρικό θώκο, όπως οι Βίκτορ Φοντ, Τζουάν Λαπόρτα και Αγκουστί Μπενεντίκο.

Η υπόθεση, η οποία σε μεγάλο βαθμό οδήγησε στην «εκπαραθύρωση» του Μπαρτομέου από την ηγεσία της Μπαρτσελόνα τον Οκτώβριο του 2020, βρίσκεται στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης. Ήδη τον περασμένο Ιούνιο είχε πραγματοποιηθεί μία πρώτη έρευνα στα γραφεία του συλλόγου και σήμερα οι αρχές ασφαλείας της τοπικής κυβέρνησης επέστρεψαν, αναζητώντας νέα στοιχεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments