Ελλάδα

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Δωρεά 18 κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Δωρεά 18 κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ
Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Βασικός στόχος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι οι δράσεις και οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση να απηχούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας.

Στη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο ΕΣΥ, προχώρησε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Βασικός στόχος της Επιτροπής είναι οι δράσεις για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση να απηχούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας και να αφήνουν μια κληρονομιά για την επόμενη ημέρα.

Σημειώνεται ότι οι πόροι της Επιτροπής προέρχονται από ιδιωτικές δωρεές, χορηγίες, έσοδα από πωλήσεις νομισμάτων του Νομισματικού της Προγράμματος, καθώς και προϊόντων που φέρουν το σήμα της. Δεν λαμβάνεται καμία επιχορήγηση ή επιδότηση από το Δημόσιο και δεν επιβαρύνεται καθόλου ο Έλληνας φορολογούμενος. Όπως τονίζει η Επιτροπή, η δωρεά των 18 κλινών ΜΕΘ, βασίστηκε σε αυτούς τους πόρους και στη συνδρομή των τεσσάρων τραπεζών, Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς. Αναλυτικά:

Γιατί η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προχώρησε στη δωρεά των 18 κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ;

Βασικός στόχος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», από την αρχή της λειτουργίας της, είναι οι δράσεις και οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση να απηχούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας και να αφήνουν, στο μέτρο του δυνατού, μια κληρονομιά για την επόμενη ημέρα.

Με απόλυτη συναίσθηση της συγκυρίας και των προκλήσεων που αυτή θέτει, η Επιτροπή τιμά τη σπουδαία αυτή επέτειο, προσαρμόζοντας τις δράσεις της στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η μεγάλη μάχη εναντίον της πανδημίας. Με αίσθημα ευθύνης και διάθεση συνδρομής της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών του τομέα της Υγείας, προχωρά στη δωρεά 18 κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Από πού προήλθε το χρηματικό ποσό για τη δωρεά;

Οι πόροι της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» προέρχονται από ιδιωτικές δωρεές, χορηγίες, έσοδα από πωλήσεις νομισμάτων του Νομισματικού της Προγράμματος, καθώς και προϊόντων που φέρουν το σήμα της. Η Επιτροπή δεν λαμβάνει καμία επιχορήγηση ή επιδότηση από το Δημόσιο και δεν επιβαρύνει στο ελάχιστο τον Έλληνα φορολογούμενο. Η δωρεά των 18 κλινών ΜΕΘ βασίστηκε σε αυτούς τους ιδιωτικούς πόρους και, ιδίως, στη συνδρομή των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς. Κεντρική επιδίωξη της Επιτροπής είναι τα έσοδά της να διατεθούν για την υλοποίηση επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων, η πλειονότητα των οποίων να αφήνουν μία παρακαταθήκη για το μέλλον και, έτσι, τα οφέλη από την υλοποίησή τους να επιστρέψουν στην κοινωνία.

Η προμήθεια των κλινών και η σημασία των κινητών κλινών ΜΕΘ για την κάλυψη επειγουσών αναγκών:

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δωρεά, η Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση προς τους προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προμήθειας κλινών ΜΕΘ και έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία και φήμη στον χώρο τους. Ανάδοχος ανακηρύχθηκε η εταιρεία «Ι. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ (AXIS MEDICAL CONSTRUCTION). Οι τεχνικές προδιαγραφές των κλινών ΜΕΘ εγκρίθηκαν από την Επιστημονική Επιτροπή για το σχεδιασμό νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, του Υπουργείου Υγείας.

Το στοιχείο που διαφοροποιεί τη δωρεά της Επιτροπής είναι ότι οι 18 κλίνες που προσφέρει είναι κινητές, μπορούν, δηλαδή, να εγκατασταθούν σε οικίσκους ή να μεταφερθούν σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων εφόσον προκύψει επείγουσα ανάγκη. Ο αρχικός χώρος τοποθέτησης τους καθορίστηκε με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι οι κλίνες θα παραδοθούν πλήρως λειτουργικές, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε αναλώσιμα στο νοσοκομείο, ώστε να μείνουν και μετά το τέλος της πανδημίας.

Η ενίσχυση της έρευνας για το ελληνικό φάρμακο κατά του covid-19:

Η δωρεά των 18 κλινών ΜΕΘ δεν είναι η μόνη πρωτοβουλία που ανέλαβε η Επιτροπή για να θωρακιστεί η ελληνική κοινωνία εναντίον της πανδημίας. Τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοινώθηκε η οικονομική στήριξη της έρευνας για τη δημιουργία ενός «ζωντανού» φαρμάκου κατά του κορωνοϊού, βασισμένου στα Τ-λεμφοκύτταρα, που πραγματοποιείται στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα, καινοτόμο και πρωτοπόρο, που φέρνει τους Έλληνες επιστήμονες στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής έρευνας παγκοσμίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments