Ελλάδα

Θεμιστοκλέους εμβολιασμοί: Εντός της εβδομάδος θα ξεπεράσουν το 1.000.000

Θεμιστοκλέους εμβολιασμοί: Εντός της εβδομάδος θα ξεπεράσουν το 1.000.000
Θεμιστοκλέους εμβολιασμοί: Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 30.000 πολίτες.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των πολιτών κατά του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα. Όπως ανέφερε στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η χώρα μας ξεπέρασε σήμερα τους 915.000 εμβολιασμούς.

«Σήμερα, μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί 30.000 εμβολιασμοί και πιθανόν να φτάσουν και τους 34.000 μέχρι το τέλος της ημέρας. Οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει στο σύνολο, από την πρώτη στιγμή, τις 915.000 και εντός της εβδομάδος θα ξεπεραστεί το 1.000.000″, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Επίσης, μίλησε για τα στάδια της επιχείρησης «Ελευθερία», αλλά και για τη φαρμοκοεπαγρύπνηση, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν συμπληρωθεί 1.216 κίτρινες κάρτες και ελάχιστα ήταν τα περιστατικά που αφορούσαν τα εμβόλια. Συγκεκριμένα, μόνο έξι περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης. Τέλος, αναφέρθηκε και στη διαφάνεια στους εμβολιασμούς, τονίζοντας ότι όλες οι περιπτώσεις παραβάσεων εξετάζονται.

«Έχουμε τρία εμβόλια στη διάθεσή μας»

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε: «Έχουν περάσει δύο μήνες από τον πρώτο εμβολιασμό στη χώρα μας. Η εκστρατεία εμβολιασμού »Ελευθερία» ξεκίνησε με το πιο δύσκολο στη διαχείρισή του εμβόλιο mRNA και σήμερα έχουμε τρία εμβόλια στη διάθεσή μας».

«Τα αποτελέσματα σε πραγματικές συνθήκες είναι εξίσου ή και καλύτερα από τις συνθήκες των κλινικών μελετών», σημείωσε η ίδια. Τα στοιχεία που σφραγίζουν και χαρακτηρίζουν ως επιτυχή τα εμβόλια είναι η ασφάλεια, όπως είπε, καθώς δεν έχει δοθεί κανένα σήμα παγκοσμίως για σοβαρή παρενέργεια. Επιπλέον, σημαντικός παράγοντας αποτελεί και η πρόληψη σοβαρής νόσου, η αποφυγή εισαγωγής στο νοσοκομείο, η πρόληψη των θανάτων, η πρόληψη της ήπιας και μέτριας νόσου. «Με τον εμβολιασμό παρατηρείται μείωση της ασυμπτωματικής λοίμωξης, η οποία συμβάλλει στη μείωση του φορτίου στο περιβάλλον» σημείωσε η πρόεδρος.

«Και τα τρία εμβόλια είναι αποτελεσματικά και για τη βρετανική μετάλλαξη. Αναμένεται τους επόμενους μήνες να έχουμε ένα νέο εμβόλιο, της Johnson & Johnson, που είναι αποτελεσματικό κατά 86% για την πρόληψη σοβαρής νόσου και 100% για την πρόληψη θανάτου. Η αποτελεσματικότητα αυτού του εμβολίου είναι συγκρίσιμη μεταξύ των ΗΠΑ και της Νοτίου Αφρικής, ενώ έχει το πλεονέκτημα να είναι εύχρηστο και μονοδοσικό» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments