Αθλητισμός

Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο: Έκανε αίτημα πολιτογράφησης στον Δήμο Ζωγράφου

Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο: Έκανε αίτημα πολιτογράφησης στον Δήμο Ζωγράφου
Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο: Ο 19χρονος αγωνίζεται στην ισπανική Μούρθια.

Μπορεί ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο να αγωνίζονται στο ΝΒΑ, να τους παραδέχονται παλιοί μεγάλοι αθλητές, αλλά και ο Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο κάνει μια σημαντική καριέρα παρόλο που είναι μόλις 19 ετών. Ο Αλέξανδρος αγωνίζεται στην ισπανική Μούρθια, ενώ σήμερα βρέθηκε στον Δήμο Ζωγράφου για να κάνει το αίτημα πολιτογράφησής του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου, «αίτημα για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας κατέθεσε σήμερα, Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, στον Δήμο Ζωγράφου ο Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο (Alexandros Emeka Antetokounmpo). O 19χρονος καλαθοσφαιριστής της UCAM Murcia και μικρότερος αδελφός των Γιάννη, Θανάση και Κώστα Αντετοκούνμπο προσήλθε στο Δημαρχείο Ζωγράφου συνοδευόμενος από τον μάνατζέρ του Γιώργο Πάνου προκειμένου να συμπληρώσει την αίτηση πολιτογράφησης.

Το αίτημα πολιτογράφησης κατατέθηκε με μάρτυρες τον μάνατζέρ του Γιώργο Πάνου και τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου Γιώργο Γιαννακόπουλο, παρουσία του Δημάρχου Ζωγράφου, Βασίλη Θώδα.

Ο κ. Θώδας, στη συζήτηση που είχε με τον Αλέξανδρο Αντετοκούνμπο, εξέφρασε τη χαρά του που το αίτημα πολιτογράφησης κατατίθεται στον Δήμο Ζωγράφου, απ’ όπου εξάλλου ξεκίνησαν την πορεία τους οι αδελφοί Αντετοκούνμπο και συνεχάρη τον Αλέξανδρο για την αθλητική του πορεία που ακολουθεί τα βήματα της επιτυχημένης παρουσίας της οικογένειας στον αθλητισμό. Με την ευκαιρία αυτή, ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά συνολικά την οικογένεια Αντετοκούνμπο για την αγάπη και τη σχέση που διατηρούν με τον Δήμο Ζωγράφου και τόνισε ότι ο Δήμος και οι δημότες είναι υπερήφανοι για τη σχέση αυτή. Στην διαδικασία παραβρέθηκε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος».

Ο Αλέξανδρος αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να προσπεράσει την προοπτική του NCAA για να δοκιμαστεί σε ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, με την ισπανική ομάδα να του προσφέρει την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Liga Endesa και να προετοιμαστεί σε αυτή με στόχο να γίνει ο τέταρτος αδελφός της οικογένειας που θα παίξει στο ΝΒΑ.

Ο 19χρονος ύψους 1μ.96 Αντετοκούνμπο είχε ανακοινώσει την απόφασή του μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, ενώ η ομάδα είχε κάνει το ίδιο στο Twitter.

Ενδιαφέρον για εκείνον είχαν δείξει πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η λιθουανική Ρίτας, αλλά και κάποιες ελληνικές, ωστόσο η προοπτική της Ισπανίας ήταν σαφώς καλύτερη με τη Μούρθια να του προσφέρει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments