Ελλάδα

Lockdown: Τέλος μετά την Καθαρά Δευτέρα

Lockdown: Τέλος μετά την Καθαρά Δευτέρα
Lockdown: Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το lockdown θα ολοκληρωθεί μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Διανύουμε άλλη μια εβδομάδα σε καθεστώς lockdown μετά την παράταση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την προηγούμενη Παρασκευή. Η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να δώσει και νέα παράταση αν δει ότι τα κρούσματα δεν έχουν πέσει στα επίπεδα που επιθυμεί. Αρκετοί επιστήμονες και μέλη της επιτροπής έχουν ήδη εκφραστεί θετικά για το ενδεχόμενο μιας νέας παράτασης. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πρέπει να βλέπει μπροστά για την επόμενη μέρα. Φυσικά σε αυτή τη μέρα πρέπει να είναι ανοιχτά τα καταστήματα καθώς η αγορά δύσκολα θα αντέχει με κατεβασμένα ρολά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε νέα έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτή τη σύσκεψη αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ομάδα ειδικών η οποία επεξεργάζεται και θα προτείνει «έξυπνες» λύσεις έτσι ώστε να καταστεί εφικτό να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να μπορέσει να προχωρήσει η κυβέρνηση σε σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων στις 16 Μαρτίου. Ο πρωταρχικός στόχος των ανθρώπων της κυβέρνησης είναι να μην έχουμε άλλη παράταση μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Στο επίκεντρο οι μεταλλάξεις και το λιανεμπόριο

Αυτό που προκαλεί έντονο προβληματισμό είναι οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού που έχουν εμφανιστεί στη χώρα μας. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωράει σε περισσότερα τεστ. Επίσης εξετάζεται η πιο αυστηρή και σχολαστική επιτήρηση των κρουσμάτων κ.α. Σχετικά με το λιανεμπόριο, θεωρούν ότι μπορούν να επεξεργαστούν τρόπους έτσι ώστε και να ανοίξει και να μην προστεθεί περαιτέρω κινητικότητα στην κοινότητα. Ένα από αυτά τα μέτρα είναι και η αποστολή του sms στο 13032 που έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια τριών ωρών και δεν επιτρέπεται να στείλεις και δεύτερο.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να στέλνουν μήνυμα μόνο μία φορά και αναμένεται να έχουν στη διάθεση τους μόνο τρεις ώρες για τα ψώνια τους. Η λειτουργία των καταστημάτων θα είναι αντίστοιχη με αυτή των σούπερ μάρκετ, και όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας αλλά και στα επιτρεπόμενα άτομα εντός του χώρου, βάσει των τετραγωνικών μέτρων του καταστήματος.

Θυμίζουμε ότι η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάζει αύριο Τετάρτη (03.03.2021) για να κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση. Οι επιδημιολόγοι, πάντως, διαμηνύουν ότι πλέον οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, είναι πολιτικές αφού η επιδημιολογική κατάσταση και η πίεση του ΕΣΥ, είναι δεδομένες. Η κυβέρνηση πρέπει να σταθμίσει τις επιπτώσεις στην οικονομία και στην κοινωνία και να πάρει αποφάσεις για την εξισορρόπηση όλων αυτών, σημειώνουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments