Ελλάδα

Κωδικός 6: Αλλάζει ο τρόπος των μετακινήσεων

Κωδικός 6: Αλλάζει ο τρόπος των μετακινήσεων
Κωδικός 6: Τέλος για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Νέα σκληρότερα μέτρα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα φαίνεται πως είναι προ των πυλών, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα. Οι λοιμωξιολόγοι συσκέφθηκαν εκτάκτως χθες (2/3) και θα συνεδριάσουν ξανά σήμερα στις 11:00 προκειμένου να αποφανθούν αν θα εισηγηθούν ένα νέο καθολικό lockdown. Μεταξύ άλλων, στο τραπέζι έχει πέσει η αλλαγή των μετακινήσεων με τον κωδικό 6 και οι αυστηρότεροι έλεγχοι.

Οι ιθύνοντες τονίζουν ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στους ελέγχους από τους αρμόδιους μηχανισμούς τόσο στις μετακινήσεις όσο και σε χώρους εργασίας. Όπως σημειώνουν «αν δεν τηρούνται τα μέτρα, δεν θα πέσουν τα κρούσματα. Η κατάσταση στους δρόμους δεν θυμίζει lockdown».

Τι θα γίνει με το SMS στο 13033:

Επίσης, στο πλαίσιο των νέων μέτρων εξετάζεται η αναμόρφωση του κωδικού 6 που στέλνουμε SMS στο 13033. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει ένας νέος αριθμός για την σωματική άσκηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάζεται να περιοριστεί η χρήση του κωδικού «6», δηλαδή να μην ισχύει για μετακινήσεις με αυτοκίνητα και μηχανάκια από δήμο σε δήμο αλλά μόνο για όσους μετακινούνται με τα πόδια.

Αν όντως αποφασιστεί η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου στην πράξη οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό «6» μόνο για βόλτα με το κατοικίδιο κοντά στο σπίτι τους. Το ίδιο θα ισχύει και για την άσκηση. Τέλος, οι αρχές εξετάζουν να καταργήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, καθώς παρατηρήθηκε συνωστισμός όλες τις υπόλοιπες ώρες, σε σούπερ μάρκετ, πάρκα και παραλίες.

Τι λένε τα τελευταία νούμερα:

Θυμίζουμε ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 2.353 νέα κρούσματα και 23 θανάτους. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έφτασε τους 422. Το καμπανάκι συνεχίζει να χτυπά για την Αττική, με το κέντρο της Αθήνας να καταγράφει 318 νέες μολύνσεις, ενώ και ο Πειραιάς μετρά 202 κρούσματα μέσα σε μια ημέρα. Ακολουθεί ο δυτικός τομέας της Αθήνας με 185 κρούσματα, ο βόρειος τομέας της Αθήνας με 155 και ο νότιος τομέας Αθηνών με 107, αντίστοιχα. Στην Ανατολική Αττική επιβεβαιώθηκαν 103 νέα κρούσματα, ενώ τα μάτια είναι στραμμένα και στη Δυτική Αττική όπου καταγράφηκαν 41 κρούσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments