Ελλάδα

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων
Πανελλήνιες 2021: Η διαδικασία θα διεξαχθεί από τις 8 Μαρτίου 2021 έως τις 19 Μαρτίου 2021.

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις. Με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, ορίζεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Πανελλήνιες 2021, από υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, θα διεξαχθεί από τις 8 Μαρτίου 2021 έως τις 19 Μαρτίου 2021.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση για τις εξετάσεις τονίζονται τα εξής δυο σημεία:

  • Ως προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου έτους 2021 ορίζεται το χρονικό διάστημα από 8/3/2021 ως 19/3/2021. Στο ανωτέρω διάστημα δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση Δήλωση συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους.
  • Η υποβολή των Αιτήσεων – Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου έτους 2021 θα γίνει στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του αποφοίτου Λύκειο. Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας υποβολής θα εκδοθεί σχετική αναλυτική εγκύκλιος.

Τι θα γίνει με την ελάχιστη βάση εισαγωγής:

Θυμίζουμε ότι για τις φετινές Πανελλήνιες θα ισχύει ένα νέο σύστημα, αυτό της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, με το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει τις προηγούμενες ημέρες το εύρος των συντελεστών μέσα από το οποίο θα μπορούν να επιλέξουν τα πανεπιστημιακά τμήματα. Για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια με ελάχιστη βάση, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι «η ρύθμιση που φέρνουμε για εφέτος δεν επηρεάζει επουδενί την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές. Δεν αλλάζει την ύλη, κάτι που να αφορά την προετοιμασία των παιδιών». Αλλάζει, όπως είπε, το πώς κατατάσσονται οι υποψήφιοι στις σχολές. «Δεν είναι φυσιολογικό να μπαίνει κάποιος με βαθμό 0,6 στο Πανεπιστήμιο», τόνισε, επισημαίνοντας ότι το 30% των φοιτητών δεν αποφοιτά ποτέ.

Επίσης, σημείωσε ότι έχει απόλυτη κατανόηση για το άγχος, για την αναστάτωση που περνά συνολικά η σχολική και η φοιτητική κοινότητα, αναγνωρίζοντας ότι η πανδημία έχει επιφέρει σημαντικές συνέπειες στην εκπαίδευση. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, είπε, “έχουμε προβεί σε πολύ σημαντικό περιορισμό της ύλης και προσαρμόζουμε πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments