Πολιτική

Κεραμέως για πανεπιστήμια: «Λαμβάνω μηνύματα να μην κάνουμε πίσω»

Κεραμέως για πανεπιστήμια: «Λαμβάνω μηνύματα να μην κάνουμε πίσω»
Κεραμέως για πανεπιστήμια: «Η λύση να αφήσουμε το θέμα στα πανεπιστήμια εφαρμόζεται δεκαετίες τώρα. Αυτή η λύση έχει αποτύχει», είπε η υπουργός Παιδείας.

Μεταρρύθμιση που στόχο έχει να σπάσει παθογένειες δεκαετιών χαρακτήρισε το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η Νίκη Κεραμέως και, αναφερόμενη στην ίδρυση της υπηρεσίας φύλαξης των πανεπιστημίων, είπε πως η ανάθεση των αρμοδιοτήτων ασφάλειας στις πρυτανικές αρχές απέτυχε στην πράξη.

Η υπουργός Παιδείας, αναρωτήθηκε κατά πόσο είναι φυσιολογικό, να συζητάμε ακόμη, για το «το εάν πρέπει να εισάγεται κάποιος στο ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό 1 και 2 στα 20! Πόσο, επίσης θα πρέπει να συζητήσουμε, εάν είναι φυσιολογικό να είναι κανείς φοιτητής για 20 και 30 χρόνια. Πόσο πρέπει να συζητήσουμε εάν είναι φυσιολογικό να εισάγεται κανείς σε ένα τμήμα που το έχει επιλέξει 250ή θέση». Απέρριψε τις εκτιμήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι εφέτος θα εισαχθούν 24.000 λιγότεροι φοιτητές, λέγοντας «πως το έχετε υπολογίσει αυτό, όταν ο αριθμός των εισακτέων, εν τέλει, θα καθοριστεί με βάση τις επιδόσεις των μαθητών, αλλά και από την ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα καθορίσουν τα ίδια τα πανεπιστήμια». Κάλεσε τον αρχηγό και τον κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην μιλούν και να δείχνουν τόσο «απαξίωση στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Μην αντιμετωπίζετε τους εκπαιδευόμενους στα Δημόσια ΙΕΚ με τέτοια απαξίωση, προσβάλει την χώρα μας αυτή η στάση».

Τέλος, η υπουργός ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να σταματήσει τα fake news σχετικά με την εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων με απόφοιτους ξένων πανεπιστημίων, λέγοντας πως «η κυβέρνησή σας με αποφάσεις των υπουργών σας Ν. Φίλη και Κ. Γαβρόγλου, έδωσαν για πρώτη φορά το δικαίωμα να εγγραφούν στην δημόσια εκπαίδευση και σωστά γιατί ήταν Ενωσιακό Δίκαιο. Γιατί όπως ο Έλληνας μπορεί εργαστεί στην Γαλλία και την Αγγλία, θα πρέπει να ισχύει και το αντίστροφο. Η α λα καρτ Ευρώπη ανήκει στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εποχή της ΝΔ, η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη και λειτουργεί με κανόνες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments