Ελλάδα

Σεισμός Ελασσόνα: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για προβλήματα λέει ο δήμαρχος

Σεισμός Ελασσόνα: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για προβλήματα λέει ο δήμαρχος
Σεισμός Ελασσόνα: Ο δήμαρχος της περιοχής ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση.

Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση στην περιοχή της Ελασσόνας. Μάλιστα η ανησυχία του κόσμου ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα ο κόσμος να βγει στους δρόμους. Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος της περιοχής μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σοβαρές ζημιές. Όπως τόνισε, επικράτησε μεγάλη αναστάτωση ωστόσο η πρώτη εικόνα δείχνει ότι η περιοχή δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς τα περισσότερα κτίρια εκεί είναι καινούρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε στις 12:16, ήταν 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ 16 χιλιόμετρα νοτιδυτικά της Ελασσόνα. Το εστιακό βάθος ήταν 7.8 χιλιόμετρα. Για προληπτικούς λόγους έκλεισαν τα σχολεία στην Θεσσαλία. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική.

Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σημειώνει ότι τα παιδιά στα σχολεία είναι ασφαλή, στα προαύλια. Οι γονείς πηγαίνουν να τα παραλάβουν και οι τοπικές αρχές είναι σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία.

“Θέλει ιδιαίτερη προσοχή”

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι πρόκειται για μεγάλο σεισμό που έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική Ελλάδα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Σε λίγα λεπτά θα έχουμε πληροφόρηση». Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ σημείωσε ότι υπάρχουν ήδη 2-3 μετασεισμοί της τάξης των 5 Ρίχτερ, κάτι που δείχνει ότι μπορεί να εκτονωθεί έτσι το φαινόμενο.

Ο καθηγητής επισήμανε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με όλους τους αρμόδιους φορείς καλώντας να μη λειτουργήσουν σχολεία και δημόσια κτίρια για τις επόμενες ώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments