Οικονομία

Αναστολές Μαρτίου: Ξεκινούν από σήμερα οι δηλώσεις – Όσα πρέπει να ξέρετε

Αναστολές Μαρτίου: Ξεκινούν από σήμερα οι δηλώσεις – Όσα πρέπει να ξέρετε
Αναστολές Μαρτίου: Από σήμερα ξεκινούν οι δηλώσεις προαναγγελίας για τις αναστολές συμβάσεων του Μαρτίου στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».

Από σήμερα ξεκινούν οι δηλώσεις προαναγγελίας για τις αναστολές συμβάσεων του Μαρτίου στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ». Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις προαναγγελίας συνεχίζονται και το Μάρτιο καθώς εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά το Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ χθες Τρίτη, περιλαβάνονται νέα κριτήρια και προϋποθέσεις για την πρόσβαση των πληττόμενων βάσει λίστας ΚΑΔ επιχειρήσεων στις αναστολές του Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν αρκεί μόνο ο ΚΑΔ αλλά πρέπει να υπάρχουν και άλλες πρόσθετες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, πρόσβαση στο μέτρο των αναστολών έχουν (επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που πλήττονται, βάσει ΚΑΔ που ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν την 1η Ιανουαρίου 2018, ήταν υποκείμενες σε ΦΠΑ και έχουν υποβάλει όλες τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020, δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και δεν παρουσιάζουν αύξηση του κύκλου εργασιών τους την περίοδο από 1η Απριλίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που τηρεί η ΑΑΔΕ.

Οι εργοδότες που θέλουν να δηλώσουν σε αναστολή μισθωτούς τους για ολόκληρο τον Μάρτιο (από 1/3 έως 31/3) πρέπει να το κάνουν μεταξύ 3 και 7 Μαρτίου.Επίσης από την Δευτέρα 8 Μαρτίου και μετά θα επιτρέπεται μόνο η προαναγγελία της αναστολής για χρονικό διάστημα μετά τις 8 Μαρτίου.

Πληρωμές

Μέχρι την Παρασκευή 5 Μαρτίου 747.768 δικαιούχοι θα πληρωθούν από ΟΑΕΔ, υπουργείο Εργασίας και ΕΦΚΑ. Συνολικά θα καταβληθούν 380 εκατομμύρια ευρώ για αναστολές που αφορούν το μήνα Φεβρουάριο, μονομερείς δηλώσεις τουρισμού, επιδόματα ανεργίας και μια σειρά από άλλα επιδόματα.

Υπουργείο Εργασίας

Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα γίνουν στις 5 Μαρτίου 2021 οι εξής καταβολές: Αναστολές συμβάσεων εργασίας μηνός Φεβρουαρίου Αναστολές συμβάσεων εργασίας παρελθόντων μηνών για τις οποίες έχουν υποβληθεί συμπληρωματικές δηλώσεις Μονομερείς Δηλώσεις τουρισμού κλπ. παρελθόντων μηνών Μηχανισμός ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, επίδομα αδείας

Ε-ΕΦΚΑ Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 1-5 Μαρτίου οι εξής καταβολές: Τακτικές πληρωμές: 10,5 εκατ. ευρώ σε 17.700 δικαιούχους για επιδόματα ασθενείας, μητρότητας, κηδείας 17 εκατ. ευρώ σε 920 δικαιούχους για την απονομή εφάπαξ 530 χιλ. ευρώ σε 530 δικαιούχους για το εξωϊδρυματικό επίδομα και το επίδομα συμπαράστασης του τέως ΤΑΥΤΕΚΩ 5.500 χιλ. ευρώ σε 11 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης Έκτακτες πληρωμές 321 χιλ. ευρώ σε 907 δικαιούχους για την συμπληρωματική καταβολή δωρόσημου

ΟΑΕΔ Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές: 52 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 116.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων 42,2 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 29.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης 6,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 12.700 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments