Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ο εισαγγελέας ζητάει να απορριφθεί το αίτημά του για αναβολή της ποινής

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ο εισαγγελέας ζητάει να απορριφθεί το αίτημά του για αναβολή της ποινής
Δημήτρης Κουφοντίνας: Εάν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημά του, έχει τη δυνατότητα να διατάξει τη διακοπή της έκτισης μέχρι πέντε μήνες.
Δημήτρης Κουφοντίνας: Εάν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημά του, έχει τη δυνατότητα να διατάξει τη διακοπή της έκτισης μέχρι πέντε μήνες.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας, ενώ έχει κάνει αίτηση, μέσω των δικηγόρων του, για αναβολή ή διακοπή της ποινής. Το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας πρότεινε να απορριφθεί αυτό το αίτημά του. Να θυμίσουμε ότι η Ιωάννα Κούρτοβικ είχε στείλει εξώδικα και σε τηλεοπτικούς σταθμούς σε σχέση με την κάλυψη της υπόθεσης του πελάτη της.

Το αίτημα του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση του με τη 17 Νοέμβρη, που υπογράφεται από την Ιωάννα Κούρτοβικ και τον Θέμη Σοφό, υποβλήθηκε χθες και με αυτό επιδιώκεται η αναβολή της έκτισης ποινής ώστε ο κρατούμενος απεργός πείνας να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη. Η αναβολή ζητείται μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του, μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες δίψας. Εάν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημα Κουφοντίνα, έχει τη δυνατότητα να διατάξει τη διακοπή της έκτισης μέχρι πέντε μήνες.

Οι δύο δικηγόροι έχουν ζητήσει, επίσης, με δεύτερο αίτημα που δεν εξετάζεται σήμερα, την επαναμεταγωγή του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού με σκεπτικό ότι δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις φυλακές Δομοκού.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμος

Για παραβίαση του νόμου και του Συντάγματος, έκανε λόγο η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ. Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι «η Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, που παραβίασε το νόμο, πρέπει να πάρει πίσω την απόφασή της και να εφαρμόσει το νόμο, αν προλαβαίνει».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Τις τελευταίες μέρας μας υποδεικνύουν να ακολουθήσουμε μία διαδικασία που ξεφεύγει από τα όρια του νόμου. Θα καταθέσουμε στο Πρωτοδικείο Λαμίας αίτηση για διακοπής της ποινής, λόγω του κινδύνου της ζωής του Δημήτρη Κουφοντίνα. Έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμος και η Πολιτεία κινείται με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα. Είναι απίστευτο το τι έχει γίνει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Ακούσαμε ότι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Τσιάρας δεν θέλουν να υποχωρήσουν. Δεν πρέπει να φτιάχνονται φωτογραφικοί νόμοι, οι οποίοι μετά παραβιάζονται από την ίδια την κυβέρνηση». Σε ερώτηση γιατί ο κρατούμενος δεν ακολούθησε εξ αρχής τη νόμική οδό για την ικανοποίηση του αιτήματός του, είπε πως όταν τον Νοέμβριο έγινε η μεταγωγή του στο Δομοκό και ζητήθηκε η αιτιολογία, ώστε να προσβληθεί η απόφαση βάσει νόμου, δεν τους δόθηκε το σχετικό έγγραφο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments