Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι βρήκαν στο σπίτι του σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι βρήκαν στο σπίτι του σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο
Δημήτρης Λιγνάδης: Οι αστυνομικοί εστίασαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του, ενώ πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από διάφορα σημεία του σπιτιού.

Δυο ώρες διήρκησε η έρευνα στο σπίτι, του Δημήτρη Λιγνάδη, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαρτίου 2021, που διέταξε η ανακρίτρια της υπόθεσης στο Τμήμα Διώξεως Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων, αρκετές ημέρες μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση του σκηνοθέτη. Οι αστυνομικοί εστίασαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του, ενώ πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από διάφορα σημεία του σπιτιού.

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι βρήκαν οι αρχές στο σπίτι του

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί, κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν, δεν βρήκαν σπουδαία ευρήματα. Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, αντέδρασε στην έρευνα, καθώς όπως είπε, έλαβε τέσσερις κλήσεις στις οποίες του ζητούσαν να είναι παρών στο σπίτι, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει.  Τα αποτελέσματα της έρευνας των αστυνομικών, αφού προηγουμένως γίνει εκτενής έλεγχος των ψηφιακών αρχείων του και του περιεχομένου του κινητού του τηλεφώνου, θα παραδοθούν με μορφή πορίσματος – πραγματογνωμοσύνης στην 19η ανακρίτρια.

Υπόθεση Λιγνάδη

Υπόθεση Λιγνάδη

Δημήτρης Λιγνάδης: Έκανε τεστ και ήταν αρνητικός

Σε θάλαμο με άλλους κρατούμενους για σεξουαλικά εγκλήματα, μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, έπειτα από μια περίοδο που βρισκόταν σε καραντίνα λόγω κοροναϊού. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός έκανε rapid test το οποίο βγήκε αρνητικό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε θάλαμο που έχει πάνω από 20 άτομα. Ολοι τους έχουν κρεβάτια και μοιάζει με θάλαμο του στρατού που υπάρχουν κουκέτες.

Ο Λιγνάδης, προ ημερών είχε πάει στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Τρίπολης για να πάρει συνταγή για αντικαταθλιπτικά χάπια που παίρνει. Εν τω μεταξύ, νέα μήνυση για βιασμό κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και ήδη έχει διαταχθεί νέα προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο κατηγορούμενος ηθοποιός-σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μηνυτής καταγγέλλει ότι βιάστηκε από το γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη μέσα στο σπίτι του το έτος 2018. Η καταγγελία αυτή έρχεται να προστεθεί στις δύο υπάρχουσες καταγγελίες για ισάριθμους βιασμούς, με βάση τις οποίες ασκήθηκε σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ποινική δίωξη και στη συνέχεια με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται από την προηγούμενη Παρασκευή στις φυλακές Τρίπολης καθώς κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή. Στο μεταξύ, καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας όλο και περισσότερες αποκαλύψεις για το παρελθόν του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Δημήτρης Λιγνάδης

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα μήνυση για βιασμό

Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία  Πλημμελειοδικών Αθηνών και ήδη έχει διαταχθεί νέα προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο κατηγορούμενος. Πρόκειται για καταγγελία που έρχεται να προστεθεί στις δύο υπάρχουσες καταγγελίες για ισάριθμους βιασμούς, με βάση τις οποίες ασκήθηκε σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ποινική δίωξη και στη συνέχεια με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Δημήτρης Λιγνάδης

Δημήτρης Λιγνάδης: Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με το ένα από τα δύο θύματα βιασμού ζήτησε ο συνήγορος του καλλιτέχνη

Θυμίζουμε πως σειρά αιτημάτων, με κύριο την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του ενός εκ των δύο θυμάτων που περιλαμβάνονται στην κατηγορία σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, κατέθεσε στην ανακρίτρια της υπόθεσης ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ. Κούγια, ο συνήγορος του κατηγορουμένου κατέθεσε στην ανακρίτρια αίτημα εξέτασης του εντολέα του ενώπιος ενωπίω με τον καταγγέλοντα βιασμό του το 2015 στην Επίδαυρο και αίτημα αυτοψίας στον χώρο του ξενοδοχείου που θα υποδείξει ο παθόντας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «όπως είναι γνωστό από τις μέχρι τώρα δημοσιοποιθείσες υπερασπιστικές θέσεις του κ. Δημητρίου Λιγνάδη, ο εντολέας μας αμφισβητεί την αλήθεια όλων των καταγγελιών εις βάρος του και έχει προσκομίσει ακλόνητα έγγραφα στοιχεία, αλλά και ζήτησε να εξεταστούν ιδιαίτερα αξιόπιστοι μάρτυρες, οι οποίοι εξετάστηκαν από την κ. ανακρίτρια. Τα παραπάνω αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία στη συνήθη επεξεργασία, την οποία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εισαγγελείς και δικαστές, κατεδαφίζουν στην κυριολεξία την κατηγορία».

Αλέξης Κούγιας

Ο συνήγορος του καλλιτέχνη τονίζει την ανακοίνωση ότι «σε έρευνα που έχει κάνει το γραφείο μας μέχρι τώρα σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής της Επιδαύρου, ο κ. Λιγνάδης δεν διέμεινε σε οποιοδήποτε εξ αυτών στις 8.8.2015. Εφόσον ο φερόμενος ως βιασθείς έστω και καθυστερημένα υποδείξει ποιο ξενοδοχείο ήταν αυτό, στο οποίο συνέβησαν οι καταγγελλόμενες πράξεις, αυτονόητο είναι ότι θα ζητήσουμε να εξετασθούν ως μάρτυρες οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, μια προανακριτική και ανακριτική πράξη που θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί, αλλά και να ζητηθούν από την αστυνομία οι καταστάσεις όλων των προσώπων που διανυκτέρευσαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της περιοχής, που τυχόν θα υποδειχθεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments