Ελλάδα

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει μετά τα νέα μέτρα

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει μετά τα νέα μέτρα
Ωράριο σούπερ μάρκετ: Όσοι θέλουν να ψωνίσουν από κάποιο σούπερ μάρκετ, θα πρέπει να μην υπερβούν τον περιορισμό που υπάρχει καθώς επιβάλλεται το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Αυτό είναι το ωράριο των σούπερ μάρκετ, μετά τα παραπάνω από δύο χιλιάδες κρούσματα και τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού να έχουν ήδη ανακοινωθεί. Σύμφωνα λοιπόν, με ό,τι έχει ανακοινωθεί, οι καταναλωτές θα έχουν πλέον περιορισμό για τα ψώνια τους τα δύο χιλιόμετρα σε ακτίνα από το σπίτι τους.

Αυτό σημαίνει πως όσοι θέλουν να ψωνίσουν από κάποιο σούπερ μάρκετ, θα πρέπει να μην υπερβούν αυτό τον περιορισμό καθώς υπάρχει το πρόστιμο των 300 ευρώ. Έτσι, όσο αφορά στα ωράρια, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει καμία αλλαγή με τα σούπερ μάρκετ να κλείνουν μισή ώρα πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Έτσι τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν κανονικά 07:00 με 20:30, ενώ να θυμίσουμε πως υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00. Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00 και μετά, κάτι που σημαίνει πως τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις 18:30.

Κόσμος σε super market εν μέσω πανδημίας

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει μετά τα νέα μέτρα για τους κωδικούς μετακίνησης (SMS) 2, 3 και 6

Θυμίζουμε πως αναπροσαρμογές στους κωδικούς μετακίνησης (SMS) 2, 3 και 6 προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, χθες Τετάρτη 3 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα από σήμερα το πρωί στις 06:00 και μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 06:00 το πρωί, το πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας αναπροσαρμόζεται ως εξής:

  • Στο SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.
  • Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.
  • Όσο αφορά στον κωδικό (SMS) 4, την περίπτωση δηλαδή της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, τα ελεγκτικά όργανα από αύριο εντέλλονται να ζητήσουν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Κόσμος σε super market εν μέσω πανδημίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments