Πολιτική

Χαρδαλιάς: Ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Χαρδαλιάς: Ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον κορωνοϊό
Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στη σημερινή ενημέρωση μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων και την εισήγηση των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασαν σήμερα αντί για την Παρασκευή. Πήρε τον λόγο μετά τον Βασίλη Κικίλια που ανακοίνωσε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ΕΣΥ που βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο», όπως είπε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι μια τέτοια πανδημία συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια. Επισήμανε ότι βλέπουμε το τέλος, αλλά δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, ενώ αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές, ειδικά η βρετανική μετάλλαξη του ιού.

Με τα ίδια μέτρα του προηγούμενου διαστήματος, δεν μπορούμε να ρίξουμε τον δείκτη θετικότητας, εξήγησε. 1756 άτομα έχουν εντοπιστεί με τις μεταλλάξεις του ιού, στη συντριπτική τους πλειοψηφία με τη μετάλλαξη που ξεκίνησε από τη Βρετανία.

Από αύριο πρωί στις 6 ισχύουν σε όλη τη χώρα (εκτός από τη Λάρισα που θα ισχύουν από το Σάββατο) οι εξής αλλαγές έως τις 16 Μαρτίου:

Στον κωδικό 2 και 3:

  • Μόνο στον ίδιο δήμο ή σε 2 χλμ από την οικία μας

Στον κωδικό 6:

  • Μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο. Απαγορεύεται η μετακίνηση με το αυτοκίνητο.

Στον κωδικό 4:

  • Τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις από τους πολίτες.

Χαρδαλιάς: Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο «κόκκινο».

Παράλληλα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 06:00, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη όπου τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 21:00.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία θα απαγορεύεται από τις 21:00 έως τις 5:00. Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα μέτρα ισχύουν από αύριο και κάλεσε να περάσουμε την Τσικνοπέμπτη με την οικογένειά μας.

Χαρδαλιάς: Δείτε την ενημέρωση

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα 3/3

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.702, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 197.279 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 63 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.419 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To R για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.98 (95%Crl: 0.30-1.72).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 40, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.597 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον κορωνοϊό με το ΕΣΥ να πιέζεται πολύ

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 431(70.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.376ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι394 (ημερήσια μεταβολή +36.33%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 304 ασθενείς. Ηλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη(εύρος 15 έως 103 έτη).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments