Ελλάδα

Πώς θα ελέγξετε αν το σούπερ μάρκετ ή η τράπεζα είναι εντός 2 χιλιομέτρων

Πώς θα ελέγξετε αν το σούπερ μάρκετ ή η τράπεζα είναι εντός 2 χιλιομέτρων
Νέα μέτρα σήμερα: Πλέον, υπάρχει αυστηρός περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών που αφορούν σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και τράπεζες.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε αν το σούπερ μάρκετ ή η τράπεζα, μέρη στα οποία θέλετε να μεταβείτε, είναι εντός των δύο χιλιομέτρων που προβλέπεται, μετά τα παραπάνω από δύο χιλιάδες κρούσματα και τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Αναπροσαρμογές στους κωδικούς μετακίνησης (SMS) 2, 3 και 6 προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, χθες Τετάρτη 3 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα από σήμερα το πρωί στις 06:00 και μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 06:00 το πρωί, το πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας αναπροσαρμόζεται ως εξής:

  • Στο SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.
  • Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.
  • Όσο αφορά στον κωδικό (SMS) 4, την περίπτωση δηλαδή της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, τα ελεγκτικά όργανα από αύριο εντέλλονται να ζητήσουν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Πώς θα δούμε αν το σούπερ μάρκετ ή η τράπεζα είναι εντός ορίων;

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, υπάρχει αυστηρός περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών που αφορούν σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και τράπεζες. Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν εάν το κατάστημα ή το ATM που θέλουν να επισκεφτούν βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου τους ή εντός ακτίνας δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας τους.

Και είναι κάτι που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μέσω της εφαρμογής Google Maps. Γιατί σχετικά με τη χιλιομετρική απόσταση, βάζοντας τη διεύθυνσή μας ως σημείο έναρξης της μετακίνησης και στη δεύτερη γραμμή τον προορισμό μας, αυτόματα η εφαρμογή της Google δείχνει τη χιλιομετρική απόσταση που πρέπει να διανύσουμε και αν είναι εντός ορίων. Και όσο για τα όρια του Δήμου, μπορούμε να τα εντοπίσουμε πληκτρολογώντας το όνομα στο Google Maps. Αυτόματα η εφαρμογή δείχνει σε κόκκινο πλαίσιο τα σύνορα του Δήμου, μέσα στα οποία μπορούμε να κινηθούμε.

Με αυτόν τον τρόπο θα βρούμε τη χιλιομετρική απόσταση που αναζητούμε:

Έτσι θα βρούμε τα όρια του Δήμου μας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments