Πολιτική

Ανδρέας Πουλάς: Χειρότερη η κατάσταση των νοσοκομείων έναν χρόνο μετά του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα

Ανδρέας Πουλάς: Χειρότερη η κατάσταση των νοσοκομείων έναν χρόνο μετά του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα
Ανδρέας Πουλάς: Επέκρινε την κυβέρνηση επειδή «τόσο καιρό δεν έπραξε απολύτως τίποτα, ώστε και το ΕΣΥ αλλά και οι πολίτες, να μη ασφυκτυούν ελπίζοντας μόνο στα εμβόλια».

Ο Ανδρέας Πουλάς, υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, την ώρα που η Αθηνά Λινού εδώ στο pagenews.gr τόνισε σε συνέντευξή της ότι θα έπρεπε να έχουν ληφθεί άλλα μέτρα πριν το ολικό lockdown, σχολίασε τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, λέγοντας πως «τη δική της ανικανότητα και προχειρότητα, η κυβέρνηση τη ρίχνει πάλι στις πλάτες των πολιτών».

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι «έναν χρόνο μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα, η κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας είναι χειρότερη και ο ιδιωτικός τομέας παραμένει non-Covid».

Ανδρέας Πουλάς

Παράλληλα, ο κος Πουλάς επέκρινε την κυβέρνηση επειδή «τόσο καιρό δεν έπραξε απολύτως τίποτα, ώστε και το ΕΣΥ αλλά και οι πολίτες, να μη ασφυκτυούν εναποθέτωντας τις ελπίδες τους αποκλειστικά και μόνο στον εμβολιασμό. Αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια…».

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας;

Στη διαπίστωση ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο από την αρχή της πανδημίας, τουλάχιστον για την Αττική, προέβη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο όποιος εξήγγειλε μέτρα για την αντιμετώπιση της μεγάλης πίεσης που δέχεται πλέον το σύστημα Υγείας λόγω των αυξημένων περιστατικών κορωνοϊού.

«Η πίεση πλέον το ΕΣΥ βρίσκεται όσον αφορά την Αττική, στο βαθύ κόκκινο», εξέφρασε χαρακτηριστικά και για αυτό «θα πρέπει να εφαρμόσουμε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης» το οποίο είχε σχεδιαστεί από την αρχή της πανδημίας και είχε εφαρμοστεί τον περασμένο Νοέμβριο στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλονίκης.

Βασίλης Κικίλιας

«Με τους ρυθμούς νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία μας, αντιλαμβάνεστε όλοι ότι το Σύστημα Υγείας ξεπερνά τα όριά του, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού», είπε με έμφαση ο κος Κικίλιας. Δυστυχώς, προσέθεσε, «νεότεροι άνθρωποι φτάνουν στη διασωλήνωση, παρότι δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα» και καταγράφεται ταχεία διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης.

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, «παρατηρείται σημαντική αύξηση της βρετανικής μετάλλαξης του ιού στη χώρα μας, που διασπείρεται ταχέως μολύνοντας τον γενικό πληθυσμό, ανεξάρτητα από γεωγραφική περιοχή, φύλο ή ηλικιακή ομάδα».

Το σύστημα Υγείας στην Αττική είναι στα όρια του, καθώς ήδη νοσηλεύονται σε αυτό 1.528 ασθενείς covid σε απλές κλίνες, σύμφωνα με ό,τι αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας και προσέθεσε ότι εδώ και 19 μέρες έχουν αναπτυχθεί επιπλέον 449 απλές κλίνες covid και 90 κλίνες ΜΕΘ Covid.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments