Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Τα νέα μέτρα μπορούν να αποδώσουν

Ματίνα Παγώνη: Τα νέα μέτρα μπορούν να αποδώσουν
Ματίνα Παγώνη: Τι ανέφερε η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών για την εξέλιξη της πανδημίας. Η γνωστή γιατρός ανέφερε ότι τα μέτρα μπορούν να αποδώσουν.

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι τα δημόσια νοσοκομεία εκπέμπουν κινδύνου, καθώς αυξάνονται συνεχώς οι διασωληνωμένοι. Όπως ανέφερε σήμερα στο Mega η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών. Η κατάσταση είναι δύσκολη τόσο για τους covid ασθενείς όσο και για τους non covid. “Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολη, καθώς το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του και υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές” είπε η κ. Παγώνη.

Ματίνα Παγώνη: Για τα νέα μέτρα υποστήριξε πως αυτά θα βοηθήσουν ώστε να υπάρχει περισσότερος έλεγχος, καθώς μέχρι τώρα δεν ήμασταν σε κανονικό lockdown.

«Τα μέτρα είναι πιο έξυπνα και μπορούν να πραγματικά να αποδώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα σημείωσε, ότι μετά τις 16 Μαρτίου τα σχολεία και τα καταστήματα μπορούν να επαναλειτουργήσουν, ώστε να ξεκινήσει ένας άλλος ρυθμός ζωής. “Σταδιακά οι διασωληνωμένοι θα μειωθούν, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων. Αυτό θα επιτευχθεί με τους εμβολιασμούς”, υπογράμμισε και εκτίμησε ότι “μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί ένα 50-60% του πληθυσμού ώστε να έχουμε σχετική ανοσία”.

Η Ματίνα Παγώνη

Η Ματίνα Παγώνη

Ματίνα Παγώνη: Αλλαγές στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

Θυμίζουμε ότι από χτες, Πέμπτη 4 Μαρτίου, από τις 6:00 το πρωί στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από την Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη την χώρα βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, κόκκινο. Τα νέα μέτρα ισχύουν, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 6:00 το πρωί, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε την περιοχή (3/3).

Ειδικά για την απαγόρευση κυκλοφορίας: Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο κόκκινο, ισχύει από τις 9:00 το βράδυ ως τις 5:00 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, βαθύ κόκκινο, πλέον αναπροσαρμόζεται και θα είναι από τις 7:00 το απόγευμα, αντί στις 6:00 το απόγευμα, ως τις 5:00 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου λόγω μητροπολιτικότητας η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές, Δευτέρα έως Παρασκευή, διαμορφώνεται από τις 9:00 το βράδυ ως τις 5:00 το πρωί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments