Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ. για μετακινήσεις: Τα 2 χιλιόμετρα δεν έχουν να κάνουν με το όριο μέσα στο δήμο

ΕΛ.ΑΣ. για μετακινήσεις: Τα 2 χιλιόμετρα δεν έχουν να κάνουν με το όριο μέσα στο δήμο
ΕΛ.ΑΣ. για μετακινήσεις: Διευκρινήσεις για τις μετακινήσεις έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Στις μετακινήσεις και στο πως μπορούν να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση χτες (3/3) αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θοδωρής Χρονόπουλος. Όπως εξήγησε, «τα 2 χιλιόμετρα δεν έχουν να κάνουν με το όριο μέσα στο δήμο» και επιβεβαίωσε ότι ανεξαρτήτως χιλιομετρικών αποστάσεων επιτρέπονται οι μετακινήσεις μέσα στον δήμο για τον κωδικό 2 και τον κωδικό 3. Αναφορικά με τον κωδικό 6 για άσκηση διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο.

ΕΛ.ΑΣ. για μετακινήσεις: «Με τα πόδια αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο»

Όσον αφορά τον κωδικό 4, ο κ. Χρονόπουλος είπε πως, «δεν προκύπτει περιορισμός ως προς το δήμο ή το άτομο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια. Όμως είναι δύσκολη εξίσωση, είναι κάτι άμεσης ανάγκης και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και είναι άδικο για εκείνους που πραγματικά μετακινούνται για λόγους ανάγκης».

Τόνισε ωστόσο πως οι ανακοινώσεις ερμηνεύονται, αφού δεν υπάρχουν οι διευκρινίσεις βάσει ΚΥΑ και πως «μένει να διευκρινιστεί το τι δικαιολογητικά θα μας δείχνουν οι πολίτες». «Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον, ο αστυνομικός είναι δίπλα στον πολίτη. Κάθε φορά που έρχεται μια νέα απόφαση, υπάρχει διάστημα προσαρμογής», επεσήμανε.

Τέλος σημείωσε: «Δεν θα τα χαλάσουμε σε λίγα μέτρα, απάντησε ερωτηθείς αν τα 2χλμ ισχύουν στην ευθεία ή περιμετρικά του δήμου. Σήμερα η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι αυξημένη. Από σήμερα θα βγάζουμε όσο περισσότερο κόσμο έξω για ελέγχους».

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα έως τις 16 Μαρτίου, ισχύουν σε όλη την χώρα οι εξής διαφοροποιήσεις για τα sms 2 και 6: Στο sms 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά καθώς και στο sms 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών. Η μετακίνηση πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Ως προς το sms 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο. Επίσης, στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, (κωδικός 4), τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments