Πως Να

Σαλόνι φένγκ σούι: Πώς να το διακοσμήσω

Σαλόνι φένγκ σούι: Πώς να το διακοσμήσω
Σαλόνι φένγκ σούι: Στη σύγχρονη εποχή, με τον όρο «φενγκ σούι» αποκαλείται η τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε έναν χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια.

Η φιλοσοφία του φένγκ σούι μπορεί να βοηθήσει στο να διακοσμηθεί όμορφα και ενεργειακά το σαλόνι μας, ένα δωμάτιο του σπιτιού που οφείλουμε να προσέχουμε ιδιαίτερα και να καθαρίζουμε σωστά. Πρόκειται για ένα σύστημα παραδοσιακής κινεζικής γεωμαντείας.

Στη σύγχρονη εποχή, με τον όρο «φενγκ σούι» αποκαλείται η τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε έναν χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια. Στην αρχαιότητα, ωστόσο, είχε σκοπό την εύρεση ανοιχτής έκτασης (οικοπέδου) με καλή ενέργεια για τη δημιουργία πόλεων. Στα κινεζικά σημαίνει αέρας και νερό και το όνομα αυτό δόθηκε από τα δύο σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός οικοπέδου, δηλαδή τον αέρα που επηρεάζεται από τα δάση ή τα βουνά, και το νερό που σχετίζεται με τα ποτάμια και τις λίμνες. Σαλόνι

Είναι σημαντικό λοιπόν, να έχει κανείς ένα σπίτι γεμάτο αρμονία και ισορροπία. Είναι κάτι που μπορεί να φέρει καλύτερη τύχη και ποιότητα ζωής. Τουλάχιστον αυτό είναι που πρεσβεύει το φένγκ σούι. Για αρχή, φροντίζουμε να αερίζουμε καλά και τακτικά τον χώρο. Το ιδανικό είναι για τρία με τέσσερα λεπτά κάθε μία ώρα. Επίσης, πρέπει να προσέξουμε πού θα βάλουμε τον καναπέ. Για αυτό καλύτερα να μπει έτσι ώστε να ακουμπά καλά σε έναν τοίχο. Αυτό θα δώσει το αίσθημα της ασφάλειας σε όποιον κάθεται σε αυτόν.

Παράλληλα, δίνουμε βάση στα φυτά και τα διακοσμητικά που βάζουμε. Τα φυτά είναι η τέλεια επιλογή για να βελτιώσουν την ενέργεια ενός χώρου, με την προϋπόθεση βέβαια ότι είναι σε καλή κατάσταση. Βάζουμε λοιπόν, τουλάχιστον μια γλάστρα στο σαλόνι και φροντίζουμε ώστε τα φύλλα να δείχνουν υγιή. Από την άλλη, βάζουμε σε εμφανές σημείο μόνο τα διακοσμητικά που είναι σημαντικά για εμάς και μας φέρνουν στο μυαλό ευχάριστες σκέψεις.

Σαλόνι

Να σημειωθεί πως το φενγκ σούι στα αρχαία χρόνια ήταν μια αρχαία μορφή επιστήμης και ασκούνταν μόνο από το κράτος. Για παράδειγμα, το Αρχαίο Κυότο είχε γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του φενγκ σούι από υπαλλήλους ειδικούς σε αυτό, τους ονμυόουτζι. Στη μεσαιωνική Ιαπωνία όμως, με την πτώση της κεντρικής εξουσίας, το φενγκ σούι εξαπλώθηκε και στα λαϊκά στρώματα ως τεχνική εύρεσης καλού οικοπέδου για χτίσιμο σπιτιού. Η καλή περιοχή διαφέρει από άτομο σε άτομο και δεν είναι κοινή για όλους. Στην Κίνα επί Μάο είχε απαγορευτεί, αλλά τελευταία επανήλθε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments