Πως Να

Πώς να καθαρίσω το σπίτι γρήγορα

Πώς να καθαρίσω το σπίτι γρήγορα
Γρήγορο καθάρισμα σπιτιού: Και αποτελεσματικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς πολύ κόπο.

Οι γιορτές πέρασαν, ο κόσμος ήρθε και το σπίτι έγινε χάλια. Και μπορεί από τη μια να μας αρέσει η οικία μας να έχει πολλά άτομα αλλά από την άλλη αυτό το «μετά» είναι που αγχώνει πολύ.

Και παρότι ανακοινώθηκε αυστηρό lockdown και αυτό σημαίνει πως θα έχουμε ακόμα πολύ χρόνο, δεν είναι και το πιο ευχάριστο αλλά πρέπει να γίνει. Ωστόσο, ας μην ανησυχούμε γιατί υπάρχουν τρόποι για να καθαρίσουμε τον χώρο μας σε ελάχιστα λεπτά, αρκεί να τηρήσουμε τα παρακάτω πολύ απλά tips.

Πάντα ξεκινάμε πρώτα από τις επιφάνειες.

Έτσι, η σκόνη και τα ψίχουλα που θα καταλήξουν στο πάτωμα, θα αντιμετωπιστούν μια κι έξω στο τελικό στάδιο όταν βάλουμε ηλεκτρική σκούπα. Για αυτό πρώτα σκουπίζουμε τραπέζια, συρτάρια και επιφάνειες και έπειτα βάζουμε μπρος το πάτωμα.

Βάζουμε… χρονόμετρο!

Χωρίζουμε τον χρόνο μας σε ίσα μέρη και αφιερώνουμε ίσο χρόνο σε κάθε ένα από τα δωμάτιά μας. Με το που χτυπάει το ρολόι πηγαίνουμε στο επόμενο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε σίγουροι ότι καθαρίσουμε όλο το σπίτι και όχι μόνο τα μισά δωμάτια.

Φτιάχνουμε λίστα με όσα πρέπει να γίνουν.

Αξίζει να αφιερώσουμε πέντε λεπτά και να ετοιμάσουμε μια λίστα για την οργάνωση της καθαριότητας του σπιτιού. Γιατί; Επειδή μερικές δουλειές που κάνουμε όταν καθαρίζουμε το σπίτι έχοντας μεγαλύτερα περιθώρια χρόνου, μάλλον είναι περιττές όταν θέλουμε να κάνουμε ένα γρήγορο καθάρισμα σπιτιού.

Ξεφορτωνόμαστε τα περιττά πράγματα.

Η ιδέα είναι να κρατήσουμε ό,τι χρειαζόμαστε και αγαπάμε, ώστε ο χώρος μας να είναι ήρεμος και γαλήνιος. Στα σκανδιναβικά σπίτια δεν θα βρούμε ένα σωρό από κουτιά αποθήκευσης και πολλά ντουλάπια γιατί δεν πιστεύουν πως πρέπει να κρατάμε και να αποθηκεύουμε πράγματα απλά γιατί μπορεί να τα χρειαστούμε κάποια στιγμή.

Ζητάμε… βοήθεια!

Το πιο γρήγορο καθάρισμα του σπιτιού γίνεται ακόμα πιο γρήγορα, και πιο καλά, αν έχουμε όσο περισσότερα χέρια γίνεται. Όπως λέει και το γνωμικό, η ισχύς εν τη ενώσει! Έτσι, μοιράζουμε τις δουλειές. Ο καθένας μπορεί να αναλάβει από ένα δωμάτιο αναθέτοντας στους μικρότερους τις εύκολες και ασφαλείς δουλειές, όπως το ξεσκόνισμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments