Αθλητισμός

Μίλτος Τεντόγλου: Η στιγμή της απονομής του μεταλλίου

Μίλτος Τεντόγλου: Η στιγμή της απονομής του μεταλλίου
Μίλτος Τεντόγλου: Η απονομή των μεταλλίων στο αγώνισμα του μήκους έγινε λίγο πριν την έναρξη του πρωινού προγράμματος της σημερινής τρίτης ημέρας των αγώνων στο Τορούν της Πολωνίας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τορούν, αφού στον τελικό του άλματος εις μήκος προσγειώθηκε στα 8,35 μέτρα στην πρώτη και μοναδική έγκυρη προσπάθειά του. Μάλιστα, κατέκτησε το έβδομο χρυσό μετάλλιο της χώρας μας στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού.

Η απονομή των μεταλλίων στο αγώνισμα του μήκους έγινε λίγο πριν την έναρξη του πρωινού προγράμματος της σημερινής τρίτης ημέρας των αγώνων στο Τορούν της Πολωνίας. Να σημειωθεί πως ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι παρέλαβε το δεύτερο χρυσό του στη διοργάνωση, αφού κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο, που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στη Γλασκώβη.

Ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, ο βασικός αντίπαλος του Τεντόγλου, με 8,31 μέτρα στην τρίτη προσπάθεια κατετάγη δεύτερος με νέο εθνικό ρεκόρ και ο Φινλανδός Κρίστιαν Πούλι τρίτος με 8,24 μέτρα, που είναι επίσης εθνικό ρεκόρ.

Μίλτος Τεντόγλου

Μίλτος Τεντόγλου

Μίλτος Τεντόγλου: Κορυφαία η επίδοσή του

Η επίδοση του Μίλτου Τεντόγλου είναι η κορυφαία εφετινή στον κόσμο. Ο 23χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι που αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις το τελευταίο διάστημα στο γόνατο, έριξε το βάρος του σε μια και μοναδική προσπάθεια για να μην επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του και τα κατάφερε.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 8,38 μέτρα από τη νίκη του το 2019 στη Γλασκώβη και φέτος είχε κάνει 8,21 μέτρα. Έτσι έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά την Κατερίνα Θάνου (60 μέτρα, πρώτη το 1996 στη Στοκχόλμη και το 2000 στη Γάνδη) που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση, στην οποία η χώρα μας έχει πάρει συνολικά επτά χρυσά.

«Είναι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισα. Ήξερα ότι μπορώ να κάνω ένα πολύ μεγάλο άλμα. Ήταν ένας απίστευτος αγώνα με καλά άλματα από τους αθλητές. Θα κάνω τώρα κάποιες θεραπείες στο γόνατο και στη συνεχεία θα ξεκινήσω προετοιμασία για τον ανοικτό. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και για το λόγο αυτό σήμερα ένιωθα ότι το κάνω σαν αγγαρεία», σχολίασε ο Έλληνας άλτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments