Ελλάδα

Covid free νησιά: Προορισμοί χωρίς κρούσματα

Covid free νησιά: Προορισμοί χωρίς κρούσματα
Covid free νησιά: Ποια είναι τα ελληνικά νησιά που αναμένεται να είναι covid-free λόγω εμβολιασμών μέχρι το καλοκαίρι. Αποτελούν ιδανικούς προορισμούς.

Covid free νησιά χωρίς κορωνοϊό αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι. Πρόκειται για 18 νησιά σε όλη την Ελλάδα όπου είτε έχει γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, είτε οι κάτοικοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Τα 10 νησιά που έχει γίνει η πρώτη δόση είναι όλα κάτω των 1.000 κατοίκων και το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει και η δεύτερη δόση. Μετά αναμένεται να προχωρήσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης με τα νησιά έως 3.500 κατοίκους και μετά τα νησιά άνω των 3.500 κατοίκων. Covid free νησιά

Ποια είναι τα συγκεκριμένα ελληνικά νησιά

Τα Covid free νησιά στα οποία έχει γίνει ο εμβολιασμός και με τις 2 δόσεις είναι: Καστελόριζο, Μεγανήσι, Οινούσσες, Φούρνοι, Κάλαμος, Ψαρά, Θύμαινα, Καστός. Τα νησιά στα οποία έχει γίνει ο εμβολιασμός με τη μία δόση είναι: Χάλκη, Λειψοί, Οθωνοί, Τήλος, Αρκοί, Μαθράκι, Γαύδος, Νίσυρος, Αγαθονήσι, Ερεικούσσα.

Κορωνοϊός: Τι λέει για τον τουρισμό ο Χάρης Θεοχάρης

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, τονίζοντας ότι η χώρα μας έχει την εικόνα ενός ασφαλούς προορισμού. Επίσης υποστήριξε ότι ακόμα είναι νωρίς για να γνωρίσουμε πότε και πως θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

Covid free νησιά

«Πράγματι μέσα στην κρίση που έφερε η πανδημία έδωσε την ευκαιρία να γίνουν αυτού του είδους οι εργασίες. Υπό άλλες συνθήκες θα έπαιρναν παραπάνω χρόνο και θα δημιουργούσαν προβλήματα στη λειτουργία. Ωστόσο σε έναν τέτοιο νεκρό χρόνο μπόρεσαν να γίνουν πιο εύκολα. Αυτές οι επενδύσεις αναβαθμίζουν συνολικότερα το προϊόν. Οι πύλες εισόδου και εξόδου είναι η πρώτη και η τελευταία εντύπωση που αφήνουμε στον τουρίστα. Ευχόμαστε φέτος, που θα είναι μια μεταβατική χρονιά, να δοκιμαστούν αυτές οι υποδομές σε κάποιο βαθμό.

«Το αρνητικό είναι ότι έχουμε αρκετή πτώση σε αγορές που μας ενδιαφέρουν. Ο λόγος είναι ότι πέρσι τέτοια εποχή η πανδημία δεν είχε μπει για τα καλά στις ζωές μας και προφανώς ήταν άλλο το κλίμα που λειτουργούσαν οι αγορές. Βέβαια υπάρχει και το ελπιδοφόρο νέο που λέει ότι όπου προχωράει ο εμβολιασμός φωλιάζει η αισιοδοξία στους τουρίστες και η κίνηση παίρνει τα πάνω της. Εκεί είναι το κλειδί στην αλλαγή στάσης», κατέληξε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments