Οικονομία

e-λιανικό: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για επιδότηση έως 5.000 ευρώ για eshop

e-λιανικό: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για επιδότηση έως 5.000 ευρώ για eshop
e-λιανικό: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για επιδότηση έως και 5.000 ευρώ για δημιουργία eshop μέσω του προγράμματος e-λιανικό.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για επιδότηση έως και 5.000 ευρώ για δημιουργία eshop μέσω του προγράμματος e-λιανικό.

e-λιανικό: Μέχρι πότε και που γίνονται οι αιτήσεις

Η ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) έχει ως καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 ώρα 15:00.

Η νέα επιδότηση θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη. Τα ποσά της ενίσχυσης είναι τα εξής:

  • επιδότηση: 5.000€ για την περίπτωση κατασκευής νέου e-shop
  • επιδότηση: 1.500€ εφόσον η επιχείρηση διέθετε ήδη e-shop πριν τις 18/3/2020

Διάρκεια υλοποίησης: 6 μήνες από την έκδοση της εγκριτικής απόφασης

e-λιανικό: Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται επιδότηση

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

  • Υφιστάμενες, εφόσον έχουν συσταθεί έως και την 30/09/2019
  • Νεοσύστατες, εφόσον έχουν συσταθεί από 1/10/2019 μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης της Δράση.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης για την επιδότηση θα γίνει μέσω της ειδικής πλατφόρμας openshops.gr.

e-λιανικό:Τι δαπάνες καλύπτει η δράση

Οι επιλέξιμες δαπάνες της Δράσης εντάσσονται σε δύο (2) ευρύτερες κατηγορίες, ήτοι Εξοπλισμός Πληροφορικής και Λογισμικό, και έχουν ως ακολούθως:

Εξοπλισμός Πληροφορικής (μόνο για νέα ηλεκτρονικά καταστήματα) – Εξυπηρετητές /διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα.

Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS). Στην περίπτωση απόκτησης με την μορφή Infrastructure as a Service (IAAS), επιλέξιμο είναι το κόστος για ένα έτος. – Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop). – Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός Δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.). Δεν είναι επιλέξιμη η δαπάνη προμήθειας tablets, συσκευών κινητής τηλεφωνίας και τηλεοράσεων

e-λιανικό: Πως θα λάβετε την επιδότηση

Για να λάβετε την επιχορήγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό κατάστημα και η προμήθεια τυχόν εξοπλισμού και θα πρέπει να έχουν αποπληρωθεί οι προμηθευτές σας. Αμέσως μετά, μπορείτε να υποβάλλετε αίτημα επαλήθευσης-πιστοποίησης, συνοδευόμενο από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Εφόσον, μετά τον έλεγχο, διαπιστωθεί ότι υπήρξε επιτυχής υλοποίηση, η υπηρεσία προχωράει στην καταβολή του ποσού της επιχορήγησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments