Αθλητισμός

Μουντιάλ 2022 προκριματικά: Γιατί αναβλήθηκαν στη Νότια Αμερική

Μουντιάλ 2022 προκριματικά: Γιατί αναβλήθηκαν στη Νότια Αμερική
Μουντιάλ 2022 προκριματικά: Πάντως, η CONMEBOL θα εξετάσει, σε συνεργασία με τη FIFA τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων της 5ης και της 6ης αγωνιστικής.

Με τις προετοιμασίες για το Μουντιάλ του 2022 να συνεχίζονται, όπως το εντυπωσιακό στάδιο που χτίζεται, η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να ταλαιπωρεί όλο τον πλανήτη, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προειδοποιεί κατά της χαλάρωσης των μέτρων, έχοντας αλλάξει τα δεδομένα και στον χώρο του αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, σε αναβολή των προγραμματισμένων για τα τέλη Μαρτίου αγώνων για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, προχώρησε η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL), εξαιτίας της άρνησης ή απροθυμίας πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων να επιτρέψουν στους διεθνείς παίκτες τους να ταξιδέψουν στην πατρίδα τους. Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ 2022 προκριματικά: Αν οι ποδοσφαιριστές ταξιδέψουν στη Νότα Αμερική, τότε μετά θα πρέπει να μπουν σε προληπτική καραντίνα

«Η απόφαση αυτή οφείλεται στην αδυναμία να υπολογιστούν αυτή τη στιγμή όλοι οι Νοτιοαμερικανοί ποδοσφαιριστές», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η CONMEBOL, η οποία προσθέτει ότι θα εξετάσει, σε συνεργασία με τη FIFA τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων της 5ης και της 6ης αγωνιστικής.

Ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχαν αναφερθεί ανοιχτά εξάλλου, στην άρνησή τους να επιτρέψουν σε παίκτες της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα να ταξιδέψουν στη Νότα Αμερική, δεδομένου ότι θα έπρεπε μετά την επιστροφή τους στην Αγγλία να μπουν σε προληπτική καραντίνα.

Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ 2022 προκριματικά: Κάθε πότε γίνεται;

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 θα είναι η 22η έκδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, του διεθνούς τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια και στο οποίο συμμετέχουν οι εθνικές ομάδες των μελών της FIFA. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Κατάρ από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022. Θα είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί στον αραβικό κόσμο κι το πρώτο κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί σε μουσουλμανική χώρα.

Θα είναι το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ασία μετά τη διοργάνωση του 2002 στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Επιπλέον θα είναι η τελευταία διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν 32 ομάδες καθώς στην επόμενη διοργάνωση το 2026 που θα λάβει χώρα στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά οι συμμετέχουσες ομάδες θα αυξηθούν στις 48. Οι τελευταίοι νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου ήταν οι Γάλλοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments