Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: Το πιο κρίσιμο σημείο του Απριλίου είναι οι παραδόσεις της Pfizer

Θεμιστοκλέους: Το πιο κρίσιμο σημείο του Απριλίου είναι οι παραδόσεις της Pfizer
Θεμιστοκλέους: «Τέλη Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όσο το δυνατό πιο γρήγορα προχωρούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη χώρα, γεγονός που αναγνωρίζει και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δηλώντας ότι «η πρόοδος που κάνει η χώρα, είναι πολύ πολύ σημαντική». Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, η διαδικασία συνεχίζεται και έχουν εξασφαλιστεί και οι δεύτερες δόσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους μίλησε και για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, τονίζοντας ότι η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία έχει δεσμευτεί για 1,2 εκατομμύρια εμβόλια στο δεύτερο τρίμηνο. «Έχει επαναλάβει την υπόσχεσή της αυτή στην Ε.Ε. Άρα, αυτό θα τηρηθεί, δεν ξέρουμε ακριβώς τις μέρες του Απριλίου, μπορεί να είναι προς το τέλος του Απρίλη», είπε χαρακτηριστικά.

Θεμιστοκλέους: Εντός του Μαρτίου θα είναι 1 εκατομμύριο εμβολιασμένοι πολίτες

Για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σημείωσε: «Ένα εκατομμύριο πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί εντός του Μαρτίου. Αυτή τη στιγμή 700 χιλιάδες έχουν κάνει την πρώτη δόση και οι υπόλοιποι 362 χιλιάδες έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση. Εντός του Μαρτίου, κοντά στην εθνική εορτή, θα είναι 1 εκατομμύριο εμβολιασμένοι πολίτες. Οι δεύτερες δόσεις όλων των εμβολίων είναι εξασφαλισμένες. Το πιο κρίσιμο σημείο του Απριλίου είναι οι παραδόσεις της Pfizer που εκεί αναμένουμε τις μεγάλες παραλαβές. Εκεί, περιμένουμε τέσσερα εκατομμύρια στο τρίμηνο».

Στη συνέχεια υπογράμμισε: “Θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αν τον Απρίλιο έχουμε κοντά στο ένα εκατομμύριο από τη Pfizer. Με αυτά τα δεδομένα θεωρούμε ότι τέλος Απριλίου – αρχές Μαίου θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μία δόση μέχρι τα μέσα Μαϊου, όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών. Εντός του Μαρτίου θεωρούμε ότι θα μπορούμε να ανοίξουμε την πλατφόρμα και για την ομάδα υψηλού κινδύνου”.

Θεμιστοκλέους: Τι τονίζει για τα εμβόλια

Θεμιστοκλέους: Τι τονίζει για τα εμβόλια

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία ενημέρωση για τους εμβολιασμούς ο κ. Θεμιστοκλέους μίλησε για τα στάδια της επιχείρησης «Ελευθερία», αλλά και για τη φαρμοκοεπαγρύπνηση, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν συμπληρωθεί 1.216 κίτρινες κάρτες και ελάχιστα ήταν τα περιστατικά που αφορούσαν τα εμβόλια. Συγκεκριμένα, μόνο έξι περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments