Πως Να

Αυγά ξεφλούδισμα: Πώς γίνεται εύκολα

Αυγά ξεφλούδισμα: Πώς γίνεται εύκολα
Αυγά ξεφλούδισμα: Όσο θρεπτικά κι αν είναι, το ξεφλούδισμα αποτελεί «πονοκέφαλο» για τα περισσότερα άτομα και καταλήγουμε να πετάμε το μισό ασπράδι.

Τα αυγά είναι τόσο νόστιμα και τόσο εύκολο να γίνουν μα το ξεφλούδισμά τους είναι τόσο κουραστικό και ενίοτε σπαστικό. Όμως, την ώρα που βλέπουμε το lockdown να μην τελειώνει με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει νέα μέτρα και τον πρωθυπουργό να ζητά να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή, ας αξιοποιήσουμε, για πολλοστή φορά, τον χρόνο που έχουμε με ασχολίες όπως η μαγειρική και με χρήσιμα tips.

Και αφού μάθαμε μερικά χρήσιμα πράματα για το καθάρισμα του ανανά, σειρά έχουν τα αυγά. Στους κρόκους και σε ολόκληρα τα αυγά βρίσκονται αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών και χολίνης ενώ χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνη, το υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγοριοποίησε τα αυγά μαζί με τα κρέατα στην πυραμίδα διατροφής. Αυγά

Τα αυγά περιέχουν διάφορες πρωτεΐνες που πήζουν σε διαφορετικές θερμοκρασίες μέσα στον κρόκο και το λεύκωμα, και ο χρόνος πήξης εξαρτάται από τη θερμοκρασία μαγειρέματος. Ο κρόκος αυγού γίνεται πήκτωμα, ή στερεοποιείται, μεταξύ 65 και 70 βαθμών Κελσίου. Το ασπράδι αυγού, από την άλλη, πήζει σε θερμοκρασίες 60 και 73 βαθμών Κελσίου, με το εξωτερικό λεύκωμα να στερεοποιείται στην υψηλότερη θερμοκρασία.

Αυγά ξεφλούδισμα: Τips για γρήγορο αποτέλεσμα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα!

Και όσο θρεπτικά κι αν είναι τα αυγά, το ξεφλούδισμα αποτελεί «πονοκέφαλο» για τα περισσότερα άτομα όταν αρχίζει η διαδικασία και καταλήγουμε να πετάμε το μισό ασπράδι. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος για να καθαρίζεται εύκολα και δίχως απώλειες το βραστό αυγό. Και θα χρειαστούμε μόνο παγωμένο νερό και μαγειρική σόδα. Από τη μία λοιπόν, το κρύο νερό θα σφίξει το ασπράδι και θα βοηθήσει στο ξεφλούδισμα ενώ λίγη μαγειρική σόδα κατά το βράσιμο θα εξασφαλίσει σίγουρο αποτέλεσμα.

Αυτό συμβαίνει διότι τα ασπράδια των αυγών έχουν χαμηλό pH, για αυτό και κολλούν στο τσόφλι. Η σόδα αυξάνει το pH με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο το ξεφλούδισμά του. Ρίχνουμε μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα μέσα στο νερό που βράζουμε τα αυγά και τα τσόφλια θα απομακρυνθούν ευκολότερα και ταχύτερα παρά ποτέ, ενώ αν ακολουθήσουμε και τη συμβουλή του βίντεο, θα ξεφλουδίζουμε σαν επαγγελματίες:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments