Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός: Πάνω από 22 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί

Βρετανία κορωνοϊός: Πάνω από 22 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί
Βρετανία κορωνοϊός: Τι λένε τα τελευταία στοιχεία των αρχών.

Με ραγδαίους ρυθμούς εξελίσσεται η διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία. Την ίδια ώρα οι μαθητές περιμένουν να επιστρέψουν στα θρανία τους. Οι βρετανικές αρχές λοιπόν, αναφέρουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 έχει ανέλθει σε 22,2 εκατομμύρια.

Βρετανία κορωνοϊός: Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν επίσης σήμερα 5.177 νέα κρούσματα Covid-19, αρκετά μειωμένα από τα 6.040 κρούσματα μια μέρα νωρίτερα.

Ο ιστότοπος της κυβέρνησης ανέφερε νωρίτερα ότι δεν υπήρξαν θάνατοι μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση των ασθενών με Covid-19, αλλά δημοσίευσε ένα μήνυμα που αναφέρει: “Λόγω των προβλημάτων επεξεργασίας των στοιχείων για τους θανάτους στην Αγγλία, ο αριθμός των θανάτων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα επικαιροποιηθεί αργότερα. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των πρόσφατα αναφερόμενων θανάτων για την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, μπορεί να εμφανίζεται εσφαλμένα ως μηδενικός”. Βρετανία κορωνοϊός

Βρετανία κορωνοϊός: Εντοπίστηκε κρούσμα με το βραζιλιάνικο στέλεχος

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες η Βρετανία ανακοίνωσε πως κατάφερε να εντοπίσει τον άνθρωπο εκείνον, που δεν είχε ταυτοποιήσει πριν και ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στο υψηλά μεταδοτικό βραζιλιάνικο στέλεχος του ιού. Επιπλέον, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το πρόσωπο αυτό διέσπειρε τον Covid. «Ταυτοποιήσαμε επιτυχώς το εν λόγω πρόσωπο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Το καλύτερο στοιχείο είναι ότι αυτός ο άνθρωπος παρέμεινε στο σπίτι του και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξε οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Χάνκοκ, ο άνθρωπος αυτός εντοπίστηκε στο Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο, όπου οι αρχές αύξησαν τα τεστ ως προληπτικό μέτρο. Οι βρετανικές αρχές είχαν κάνει γνωστό ότι δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν ένα από τα έξι κρούσματα στη χώρα του πολύ μεταδοτικού στελέχους του κορωνοϊού, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην πόλη Μανάους, στη βόρεια Βραζιλία, και είναι γνωστό ως P1. Ήταν η πρώτη φορά που το στέλεχος αυτό είχε εντοπιστεί στη Βρετανία και οι αρχές ξεκίνησαν εντατικές έρευνες για να βρουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Ο άνθρωπος αυτός που έχει μολυνθεί από το βραζιλιάνικο στέλεχος ζούσε μαζί και με πρόσωπα που είχαν προσφάτως επιστρέψει από τη Βραζιλία, εξήγησε η αξιωματούχος των βρετανικών υγειονομικών υπηρεσιών Σούζαν Χόπκινς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments