Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Δοκιμάζεται ένα νέο φάρμακο

ΗΠΑ κορωνοϊός: Δοκιμάζεται ένα νέο φάρμακο
ΗΠΑ κορωνοϊός: Μπορεί η Merck να διέκοψε τις δοκιμές πάνω στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αλλά συνεχίζει την έρευνά της σε θεραπείες κατά της νόσου.

Ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ θερίζει και για αυτό πέρα από τα εμβόλια, σημαντικά είναι και τα φάρμακα, με τη Merck να δοκιμάζει ένα νέο φάρμακο κατά του ιού και τα αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, την ώρα που στην «αντίπερα όχθη», στη Γαλλία, η εταιρεία Abivax ανακοίνωσε ότι σταματά τη δοκιμή του φαρμάκου της λόγω «έλλειψης αποτελεσματικότητας».

Πιο συγκεκριμένα, ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck και ένα αμερικανικό εργαστήριο ανακοίνωσαν ότι υπάρχει πρόοδος στον σχεδιασμό ενός φαρμάκου κατά του κορωνοϊού που χορηγείται από το στόμα. Πρόκειται για το αντιικό τους που είναι στο στάδιο των δοκιμών και έχει θετικά αποτελέσματα στη μείωση του ιικού φορτίου.

«Γνωρίζοντας ότι υπάρχει μια ακάλυπτη ανάγκη για αντιιικές θεραπείες κατά του SARS-CoV-2, μας ενθαρρύνουν αυτά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα», δήλωσε η Γουέντι Πέιντερ, επικεφαλής του τμήματος φαρμάκων της Ridgeback Biotherapeutics, σε ανακοίνωση. Το φάρμακο εξάλλου, μείωσε σημαντικά το ιικό φορτίο σε ασθενείς έπειτα από πέντε ημέρες θεραπευτικής αγωγής, ανακοίνωσε η εταιρία το Σάββατο κατά τη διάρκεια συνάντησης με ειδικούς στις μολυσματικές ασθένειες.

Όσο για τη δεύτερη φάση της δοκιμής, πραγματοποιήθηκε σε 202 ασθενείς εκτός νοσοκομείου, που είχαν κορωνοϊό με συμπτώματα. Δεν υπήρξε προειδοποίηση όσο αφορά στην ασφάλεια και «στα τέσσερα σοβαρά περιστατικά που αναφέρθηκαν, κανένα δεν θεωρήθηκε ότι είχε σχέση με το φάρμακο που μελετάται», διευκρινίζει το εργαστήριο. Σημειώνεται πως οι δοκιμές έχουν τρεις φάσεις πριν από την πιθανή εμπορία.

Υπενθυμίζεται πάντως, πως η Merck διέκοψε στα τέλη Ιανουαρίου τις εργασίες της πάνω σε δύο πιθανά εμβόλια κατά του κορωνοϊού αλλά συνεχίζει την έρευνά της πάνω σε δύο θεραπείες κατά της νόσου, συμπεριλαμβανομένης της μολνουπιραβίρης, που ανέπτυξε με την αμερικανική εταιρία Ridgeback Bio.

ΗΠΑ κορωνοϊός: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στα εμβόλια

Ο αριθμός των Αμερικανών που δηλώνει ότι επιθυμεί να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού αυξήθηκε συγκριτικά με τα προ τριών μηνών ποσοστά, ιδιαίτερα μεταξύ των Αφροαμερικανών, σύμφωνα με μια έρευνα που διενήργησε το ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο Pew.

Συνολικά, το 69% του ενήλικου πληθυσμού έχει ήδη λάβει ή σχεδιάζει να λάβει ένα από τα εμβόλια, από ένα ποσοστό 60% που ανερχόταν σε αντίστοιχη μελέτη τον Νοέμβριο, όπως αναφέρει η έρευνα του Pew Research Center, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Από αυτό το 69%, περίπου το 19% δηλώνει ότι έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία από τις δύο δόσεις εμβολίων. Όταν η μελέτη έγινε στα μέσα Φεβρουαρίου, τα εμβόλια που είχαν λάβει άδεια κατεπείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ ήταν εκείνα των Pfizer – BioNTech και της Moderna, τα οποία είναι διδοσικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments